Clubul FC Liverpool ar putea fi cumparat de guvernul chinez

05-08-2010 00:00


Kenneth Huang

Clubul englez FC Liverpool e de vanzare. Iar cea mai recenta oferta de cumparare vine chiar de la guvernul chinez.


Miliardarul Kenneth Huang din Hong Kong este ultimul pretendent declarat. Conform presei engleze, el a inaintat deja o oferta concreta, in special pe langa banca britanica RBS, creditoare a 300 de milioane de euro pentru datoriile acumulate de club.

Huang are sprijinul China Investment Corporation (CIC), companie infiintata de guvernul de la Beijing pentru a se ocupa de rezervele de valuta. CIC raspunde direct in fata guvernului si este condusa de ministrul finantelor.

Presedintele gruparii engleze, Martin Broughton, a anuntat ca ia in considerare mai multe oferte, nu doar pe cea a chinezului. Dar Huang are arma secreta. Ar putea pune pe masa imediat suma de 150 de milioane de lire sterline, la dispozitia managerului Roy Hodgson, pentru ca tehnicianul sa efectueze mai multe transferuri.

Americanii George Gillett si Tom Hicks au cumparat clubul FC Liverpool, cu mare fast, in anul 2007, dar gruparea engleza a intrat intr-o criza profunda. Asa ca cei doi oameni de afaceri au scos clubul la vanzare in aprilie 2010.

Pana la 31 august va fi anuntat noul proprietar.

Sursa: The Telegraph

Tags: liverpool,

VIDEO PROTVPLUS.RO