Yoga la Jocurile Olimpice. Asta isi doresc sa vada americanii care practica acest sport


Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2012 10:05
Data publicarii: Duminica 27 Mai 2012 07:33
Categorie: Stiri Sport
Yoga

Americanii au cerut Comitetului Olimpic macar sa se gandeasca sa includa yoga pe lista sporturilor olimpice, promitand ca vor cauta o formula de intrecere la care sa nu adoarma, totusi, spectatorii.

Un sport care imbina exercitiile fizice cu relaxarea, promitand beneficii si asupra laturii spirituale a celui care il practica. Asa ar putea fi definita yoga, tot mai populara in Occident, unde practicantii spera sa ajunga intr-o buna zi si la Jocurile Olimpice, cu tot cu saltelele lor.

Ce inseamna yoga competitiva? "Alegi un set de exercitii care inseamna 7 pozitii, un program de 3 minute, iar un juriu te va nota in functie de forta, flexibilitate, echilibru si gratie.", explica Jared McCann, campionul SUA la yoga.

Amanda Baisinger, campionala regionala la yoga: "Ca sa practici yoga asana ai nevoie de calitati atletice, concentrare, determinare, agilitate. Toate acele lucruri de care ai nevoie si ca sa fii atlet."

De aceea, sportivii care participa la competitii si-ar dori sa se poata califica intr-o buna zi si la Jocurile Olimpice.

Jared McCann, campionul SUA la yoga: "Mi s-ar parea minunat sa existe o competitie de yoga la Jocurile Olimpice. Ar fi distractiv si sa privesti pentru ca unele pozitii sunt cu adevarat frumoase si greu de executat."

Insa tocmai aceasta idee de competitie se bate cap in cap cu valorile pe care le promoveaza yoghinii.

"E un concept nou aparut in Occident, pentru ca yoga si competivitatea sunt doua idei conflictuale. Multi aleg yoga tocmai ca sa scape de intrecerea cu alti oameni.", spune Amanda Baisinger, campionala regionala la yoga.

Sandra Endo, corespondent CNN: "Chiar daca e foarte popular sa faci yoga, batalia pentru a fi recunoscut drept sport olimpic e una anevoioasa."

Deocamdata, federatia americana de yoga a trimis o petitie comitetului olimpic pentru a lua sportul in considerare. Vor mai trece probabil cateva cicluri olimpice pana cand yoghinii sa aiba o sansa reala sa ajunga acolo.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO