Un nou caz de dopaj șochează lumea sportului. O echipă a Canadei și-a pierdut locul la JO

Ultima actualizare: 18-12-2019 11:56
Nicole Walker
Getty

Echipa de sărituri peste obstacole a Canadei şi-a pierdut locul la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din anul 2020, după ce una dintre componentele sale a încălcat regulamentul antidoping, a anunţat Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI).

Călăreaţa Nicole Walker (26 ani) a fost supusă unui control antidoping cu ocazia Jocurilor Panamericane de la Lima, din luna august, al cărui rezultat s-a dovedit pozitiv la benzoilecgonină, un metabolit al cocainei.

Echipa canadiană s-a clasat pe locul al patrulea la competiţia respectivă, performanţă care i-a asigurat biletul pentru Olimpiada din Japonia, relatează Agerpres.

„Prioritatea mea o reprezintă acum continuarea luptei pentru echipa de echitaţie a Canadei, care merită să meargă la Jocurile Olimpice", a declarat Walker, suspendată provizoriu de FEI, care va face apel.

După ce contraexpertiza a confirmat rezultatul primului test, Walker a fost audiată în urmă cu două săptămâni de Comisia de disciplină al Jocurilor Panamericane, care a hotărât să-i anuleze rezultatele, atât la individual, cât şi pe echipe, conform FEI.

În urma acestei decizii, Canada a retrogradat trei poziţii în clasamentul final al competiţiei, pierzându-şi astfel locul la Olimpiadă, unde va merge în schimb echipa Argentinei, clasată iniţial pe 5 la Lima.

„Sunt convins că echipa Canadei şi Nicole vor avea parte de o audiere corectă în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv", a declarat avocatul călăreţei, Tim Danson.

Federaţia ecvestră din Canada a anunţat că o va susţine pe Nicole Walker în toate demersurile sale.

Rusia, exclusă de la toate competițiile sportive majore timp de 4 ani

 

De curând, Rusia a primit interdicția de a participa la orice competiție sportivă majoră timp de patru ani, inclusiv la Jocurile Olimpice din 2020 și la Cupa Mondială de fotbal din 2022.

Decizia a fost anunțată de Agenția Mondială Antidoping (WADA).

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO