Simona Halep - Naomi Osaka 3-6, 0-6. Românca a ratat calificarea în finala Indian Wells

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Simona Halep, Indian Wells 2018
Getty

Halep - Osaka. Simona Halep, numărul unu mondial, a ratat calificarea în finala turneului WTA de la Indian Wells (California), după ce a fost învinsă în penultimul act de japoneza Naomi Osaka, în două seturi, cu 6-3, 6-0.

 

LIVE TEXT, DESFĂȘURAREA PARTIDEI:

Setul II:

Halep - Osaka 0-6. Osaka a reușit un set la 0 împotriva Simonei și merge în finală. Simona a suferit a doua înfrângere a sezonului, din păcate, una extrem de dură. Cea mai bună jucătoare de tenis din lume nu a avut nicio șansă în fața japonezei și a ratat calificarea în ultimul act al turneului american.

Halep - Osaka 0-5. Simona pierde din nou, iar șansele ei de a ajunge în finală sunt extrem de reduse.

Halep - Osaka 0-4. Japoneza domină categoric partida. Simonei nu-i mai iese nimic și mai pierde încă un game. 

Halep - Osaka 0-3. Simona l-a chemat pe Darren Cahill pentru a primi câteva sfaturi. Însă nu o ajută. Mai pierde un game.

Halep - Osaka 0-2. Naomi își confirmă break-ul. Japoneza începe la fel de bine cum a făcut-o în primul set și o aleargă la fel de mult pe Simona.

Halep - Osaka 0-1. Simona a început cu stângul cel de-al doilea set și o lasă pe Osaka să facă break.

Setul I:

Halep - Osaka 3-6. Osaka câștigă setul!

Halep - Osaka 3-5. Simona atacă și reușește un punct spectaculos, însă Osaka reușește cumva să revină și face break-ul.

Halep - Osaka 3-4. Japoneza își câștigă propriul serviciu, după ce Simona a dominat prima parte a acestui game.

Halep - Osaka 3-3. Simona se adună, începe să acopere toată suprafața terenului și câștigă.

Halep - Osaka 2-3. Osaka revine în meci și reușește să aducă scorul în favoarea ei. Japoneza și-a câștigat serviciul, însă nu mai este la fel de sigură pe ea ca la începutul partidei.

Halep - Osaka 2-2. După break-ul reușit, Osaka n-a mai reușit nicu punct. Simona Halep a marcat consecutiv de 8 ori și aduce egalitatea pe tabelă.

Halep - Osaka 1-2. După două game-uri câștigate, Osaka începe să greșească. Simona a câștigat game-ul fără ca japoneza să marcheze vreun punct.

Halep - Osaka 0-2. Simona servește slab și ii permite adversarei să ia avantaj. Osaka a reușit primul break al partidei.

Halep - Osaka 0-1. După un as, dar și o dublă greșeală, japoneza încasează câteva puncte de la SImona. Revine însă și mai reușește un as și ia primul game.

Halep - Osaka. Partida a început cu Naomi Osaka la serviciu, care a reușit un as.

Halep - Osaka. Cele două jucătoare au intrat pe teren pentru exercițiile de încălzire.

Halep - Osaka. Căștigătoarea partidei va juca în finală cu Daria Kasatkina, care a învins-o în prima semifinală pe Venus Williams

 

Simona Halep a continuat să fie nervoasă şi grăbită, ca în alte meciuri din trecutul ei mai îndepărat, dar şi ca în timpul partidei anterioare, cu Petra Martici. În mod inexplicabil, Halep s-a enervat mai devreme decât de obicei, spre finalul primului set, şi s-a adâncit într-o stare de blocaj psihic, din care nu a mai ieşit. A rezultat un număr mare de erori neforţate în dreptul numărului 1 mondial (27, faţă de 20 adversara, în numai 63 de minute), duble greşeli, soluţii neinspirate din poziţii favorabile, avantaje rispite.

Naomi Osaka nu a jucat altceva faţă de partida disputată împotriva jucătoarei române în optimi la Australian Open şi pierdută cu 3-6, 2-6. Ea a etalat acelaşi joc cu schimburi scurte şi cu cu lovituri puternice. Însă a avut în plus mai multă precizie, mai multă răbdare şi o adversară care i-a pus totul pe tavă.

În primul set, Halep a avut mingi de break la toate ghemurile de serviciu ale japonezei, cu excepţia ultimului. Nu a reuşit să fructifice decât una, de rebreak, la 0-2. Românca a egalat la 2, apoi la 3-4 a avut 40-15, dar a pierdut ghemul. Din acel moment, pe teren a rămas numai Osaka, care a pus capăt primului set, cu 6-3, după 34 de minute.

În setul secund, Halep a cerut intervenţia lui Darren Cahill, la scorul de 3-0.

"Până la 3-3 totul a fost în regulă. Ce se întâmplă? Nu eşti tu, nu este jocul tău", a întrebat-o Cahill pe Simona Halep şi, văzând că nu primeşte niciun răspuns, a continuat cu indicaţiile tactice.

La rândul ei, Halep a continuat jocul fără chef, cu senzaţia că abia aştepta să-l termine. Şi l-a încheiat, cu 0-6, după 63 de minute şi după un ultim ghem ceva mai disputat.

Osaka a obţinut astfel prima victorie în faţa Simonei Halep, în patru meciuri. Ea va evolua în finală cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, un duel al jucătoarelor de 20 de ani.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 327.965 de dolari şi cu 390 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.

Halep îşi va păstra locul I WTA în ciuda acestei înfrângeri. Ea va evolua săptămâna viitoare la un al turneu de categorie Premier Mandatory, la Miami Open. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO