Simona Halep s-a calificat dramatic în optimi, la Australian Open. Victorie după aproape 4 ore de meci

simona halep
Getty

Simona Halep, locul 1 WTA, s-a calificat în optimile de la Australian Open, după ce a trecut de americanca Lauren Davis, locul 76 WTA, cu scorul 4-6, 6-4, 15-13, după un meci de 3 ore și 45 de minute.

Halep (26 ani) a jucat cel mai dramatic meci din carieră şi cel mai lung, totodată, în faţa unei adversare agresive (24 ani), care se află pe locul 76 mondial.

Românca a trecut peste accidentarea de la gleznă, peste oboseala acumulată în acest meci interminabil, a salvat trei mingi de meci şi a reuşit calificarea în optimi, după ce fusese eliminată din primul tur la precedentele două ediţii ale turneului de la Melbourne.

"A fost cu siguranţă un meci dificil, atât de lung... Nu am mai jucat un al treilea set atât de lung, astfel că sunt fericită că am putut sta şi câştiga. Sunt aproape moartă, dar a fost frumos că am putut arăta un tenis bun, sper că v-a plăcut şi vă mulţumesc pentru susţinere. Nu am nicio idee cât am alergat, dar simt că muşchii mei s-au dus, nu ştiu cum e glezna, că nu o mai simt, dar a fost frumos să fiu pe teren, să câştig acest meci şi să fiu din nou în turul al patrulea al acestui turneu. Este extraordinar", a declarat Halep, la interviul de pe teren.

CITEȘTE ȘI: Primul lucru pe care l-a făcut Simona după cel mai lung meci al carierei sale

Citește și
lauren davis
Lauren Davis: Am lăsat tot ce am avut pe teren şi am făcut tot ce puteam
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Halep îşi menţine invincibilitatea în 2018, deşi nu a făcut cel mai bun joc al său şi a fost condusă aproape tot meciul de Davis, dacă nu mereu pe tabelă, cel puţin din punct de vedere al iniţiativei.

Davis a început mai bine meciul şi a condus cu 1-0 şi 2-1, dar Halep a egalat şi apoi a reuşit un prim break (3-2), dar imediat şi-a pierdut serviciul. La 5-4 pentru Davis, Simona a făcut mai multe greşeli pe serviciul său, iar americanca a reuşit să îşi adjudece primul set cu 6-4.

Davis a debutat cu dreptul în actul secund, dar Halep a luat trei ghemuri consecutive (3-1), a depăşit cu bine un moment de cumpănă la 3-2, salvând o minge de break, iar apoi a încheiat setul cu 6-4.

Americanca a câştigat ghemul de debut şi în decisiv, dar apoi Halep s-a desprins la 3-1 şi părea că se va impune fără probleme. Americanca a revenit însă, a făcut break şi a preluat controlul cu 4-3, după o serie de trei ghemuri la rând. Simona a egalat, 4-4, iar apoi a reuşit break-ul, dar nu a putut să încheie meciul (5-5). A urmat un nou break al jucătoarei din Constanţa (6-5), dar din nou nu a reuşit să îşi facă serviciul, iar Davis a preluat iniţiativa, conducând cu 7-6. Halep a servit şi a treia oară pentru meci, după un nou break (8-7), dar nici acum nu a reuşit să încheie conturile. Românca a avut trei noi mingi de break, dar Davis le-a anulat şi a preluat iar conducerea, cu 9-8. Cele două jucătoare au mers cu serviciul în continuare, iar la 11-10 pentru Davis, Halep a fost condusă cu 40-0, dar a reuşit să salveze cele trei mingi de meci şi a egalat, 11-11. Davis a beneficiat de in timeout medical, din cauza unor probleme la un deget de la picior, însă a reuşit să îşi facă serviciul şi a condus cu 12-11, deşi Halep a avut cinci mingi de break. Cele două sportive şi-au făcut serviciul în continuare, în ciuda problemelor fizice tot mai evidente, Davis a mai avut nevoie o dată de intervenţia medicului, iar Halep a câştigat contra serviciului, pentru 14-13, reuşind apoi să terminat partida cu 15-13, setul decisiv durând două ore şi 23 de minute.

Halep a avut în acest meci 4 aşi, iar Davis niciunul, românca a comis 4 duble greşeli, iar americanca 7, Davis a avut un procentaj mai bun la punctele cu primul serviciu (69%-65%), dar Halep a fost superioară la serviciul al doilea (52%-37%). Simona a transformat 7 din cele 22 de mingi de break (31%), iar Davis 6/16 (37%). Halep a avut 27 de mingi direct câştigătoare, iar Davis a adunat 52 de winners, reprezentanta noastră a comis 39 de erori neforţate, în timp ce americanca a făcut nu mai puţin de 73 de erori neprovocate.

Davis nu a ajuns până acum în optimile unui turneu de Mare Şlem, dar a atins turul al treilea la Australian Open (a treia oară) şi Wimbledon.

Următoarea adversară a româncei va fi învingătoarea dintre australianca Ashleigh Barty, cap de serie numărul 18, şi japoneza Naomi Osaka.

Halep o învinsese pe Davis şi în singurul lor meci direct de până acum, în 2013, în primul tur la Indian Wells, cu 6-2, 6-0.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 240.000 de dolari australieni şi 180 de puncte WTA.

Desfășurarea meciului: 

Setul III

Halep - Davis 4-6, 6-4, 15-13 Simona Halep câștigă meciul după o partidă de trei ore și 45 de minute. 

Halep - Davis 4-6, 6-4, 14-13 Halep este din nou la un game de câștigarea meciului. Davis a cerut din nou intervenția medicului.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 13-13 Simona egalează, după un game în care a avut ceva dificultăți și fost condusă.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 12-13 Davis este din nou în avantaj, după un game câștigat cu mult noroc.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 12-12 Hold solid al Simonei, care a servit diun nou foarte bine pentru a egala în decisiv.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 11-12 După o pauză de câteva minute, din cauza unei accidentări la deget, Davis a revenit în joc. Americanca a salvat cinci mingi de break și este din nou în față.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 11-11 Simona Halep egalează după ce a salvat trei mingi de break și a câștigat cinci puncte la rând.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 10-11 Cu un nou game câştigat pe propriul serviciu de jucătoarea din SUA se intră practic în a patra oră a meciului care are toate şansele de a deveni cel mai bun de la Australian Open.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 10-10 Halep a servit foarte bine și a câștigat game-ul, egalând din nou scorul.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 9-10 Lauren Davis este din nou la un game de câștigarea meciului. Este foarte agresivă în aceste momente și lovește foarte bine, câștigând game-ul la 0.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 9-9 Hold dificil al Simonei, care însă a fost scoasă din încurcătură de câteva servicii foarte bune.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 8-9 După ce Halep a ratat 4 mingi de break și după un game de 9 minute, Davis își face serviciul și este la un game de câștigarea meciului.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 8-8 Partida continuă. Davis mai face un break pe serviciul Simonei Halep și rămâne în meci.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 8-7 Simona este iar în avantaj și va servi a treia oară pentru câștigarea meciului.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 7-7 Simona egalează rapid. Și-a câștigat lejer game-ul de serviciu, la 0.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 6-7 Americanca a întrerupt seria break-urilor din decisiv şi şi-a făcut serviciul fără probleme.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 6-6 Simona a ratat din nou şansa de a câştiga meciul. Şi-a pierdut serviciul, într-un game în care adversara sa a avut tot timpul iniţiativa şi controlul schimburilor de mingi.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 6-5 Simona mai face un break și va servi din nou pentru câștigarea meciului.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 5-5 Americanca s-a apărat din nou remarcabil, în special la ultimul punct al game-ului, şi a făcut rebreak-ul. Simona a ratat şansa de a închide meciul.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 5-4 Simona Halep face al doilea break. A fructificat o minge de break după un schimb lung, dominat autoritar.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 4-4 Simona își face serviciul și întrerupe seria bună a lui Davis.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 3-4 Ajutată de o defensivă excelentă, dar şi de o serie de erori ale Simonei, americanca a câştigat trei game-uri la rând şi a preluat conducerea în decisiv.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 3-3 Lauren Davis egalează după ce a fructificat a cincea minge de break din game. Halep a greșit o lovitură simplă, în ultimul punct, trimițând afară și permițându-i lui Davis să egaleze scorul la game-uri.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 3-2 Americanca reușește să se apropie de Simona. 

Halep - Davis 4-6, 6-4, 3-1 Serie excelentă pentru Simona. Și-a câștigat serviciul la 0, după ce a servit excelent. Ceva a început să se destrame în jocul americancei.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 2-1 Simona face primul break în setul decisiv. Davis a greșit foarte mult și i-a permis lui Halep să câștige game-ul la 0.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 1-1 Fără mari probleme, Simona egalează scorul în setul al treilea. Simona a servit bine, variat, și a reușit să câștige game-ul.

Halep - Davis 4-6, 6-4, 0-1 Davis se impune în primul game din setul decisiv și preia conducerea, după trei greșeli ale Simonei. 

Halep - Davis 4-6, 6-4, 0-0 Simona Halep luptă pentru calificarea în optimi la Australian Open. 

SETUL II

Halep - Davis 4-6, 6-4 Simona Halep câștigă al doilea set în fața americancei Lauren Davis. Halep a jucat mai bine în acest set, a fost agresivă și a controlat schimburile.

Halep - Davis 4-6, 5-4 Americanca şi-a făcut din nou serviciuli se apropie încă o dată la doar un game de Simona.

Halep - Davis 4-6, 5-3 Simona este la un game de a trimite meciul în decsiv. Halep a servit bine.

Halep - Davis 4-6, 4-3 Simona a condus cu 40-0, dar Davis a revenit fantastic şi a luat cinci puncte la rând pentru a rămâne în set.

Halep - Davis 4-6, 4-2 Românca a salvat o minge de break şi continuă să aibă un avantaj important la mijlocul setului secund.

Halep - Davis 4-6, 3-2 Davis a pus capăt seriei pozitive a Simonei, cu un game bun pe propriul serviciu.

Halep - Davis 4-6, 3-1 Game câștigat la 0 de româncă. 

Halep - Davis 4-6, 2-1 Simona preia conducerea. A returnat bine, a lovit lung și a început să riște mai mult, punând-o în dificultate pe Davis.

Halep - Davis 4-6, 1-1 Simona a răspuns cu un game în care a servit bine şi nu i-a mai oferit adversarei şansa de a controla schimburile de mingi.

Halep - Davis 4-6, 0-1 Americanca începe bine setul secund. Își câștigăt serviciul și trece în avantaj. Lauren a continuat să practice jocul din primul set, fiind agresivă și lovind excelent din deplasare.

SETUL I

Halep - Davis 4-6 După un set de peste 40 de minute, americanca Lauren Davis câștigă în fața româncei. 

Halep - Davis 4-5 Davis este la un game de câștigarea primului set. Din nou a fost agresivă, iar Halep a cedat inițiativa în timpul schimburilor.

Halep - Davis 4-4 Românca a încheiat game-ul cu un as, primul al său în meciul de azi.

Halep - Davis 3-4 Lauren se mișcă foarte bine pe teren, lovește bine din fiecare poziți și este agresivă. Simona încearcă să deschidă unghiurile, să trimită mingea în colțurile terenului, dar Davis ajunge aproape de fiecare dată și lovește excelent.

Halep - Davis 3-3 Halep îi deschide unghiurile adversarei, iar Davis câștigă cu un rever în lung de linie. Simona Halep a servit ezitant, fiind deranjată și de soare. Jocul devine din ce în ce mai agresiv.

Halep - Davis 3-2 Simona trece pentru prima dată în avantaj. Halep a preluat înițiativa în acest game, a controlat punctele și a fost agresivă.

Halep - Davis 2-2 Cel mai rapid game. Simona a servit bine, cu mult efect, și a câștigat rapid punctele, egalând scorul în debutul meciului.

Halep - Davis 1-2 După un game greu, americanca reușește să se impună în fața româncei. Simona a ajuns de două ori cu întârziere la minge și a lovit greșit, trimițând în fileu.

Halep - Davis 1-1 Simona îşi face serviciul, dar nu fără emoţii. Liderul mondial a comis la rândul său prima dublă greşeală şi a salvat cu noroc şi cu ajutorul benzii fileului o minge de break.

Halep - Davis 0-1 Prim game destul de lung câștigat de Lauren Davis. Ambele jucătoare se deplasează foarte bine în teren, ajungând la fiecare minge.

Halep - Davis 0-0 Meciul a început cu Simona Halep la primire.

Simona Halep s-a calificat cu emoții în runda a doua a turnelui Australian Open, după ce a învins-o pe australianca Destanee Aiava cu 7-6, 6-1.

În timpul meciului Simona Halep a întâmpinat probleme, având nevoie de îngrijiri medicale. Românca a călcat greșit în timpul partidei și și-a scrântit glezna. În ciuda accidentării, Simona și-a învins adversara de 17 ani, în primul tur la Australian Open 2018.

Deși accidentată, Simona Halep a învins-o pe canadianca Eugenie Bouchard cu 6-2, 6-2, în turul II al turneului Australian Open 2018. După meci, Simona le-a mulțumit fanilor săi și a mărturisit că se simte foate bine pe teren.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Primul lucru pe care l-a făcut Simona după cel mai lung meci al carierei sale
Primul lucru pe care l-a făcut Simona după cel mai lung meci al carierei sale

Primul lucru pe care Simona Halep l-a făcut după meciul de 3 ore și 45 de minute de la Australian Open a fost să mănânce.

Lauren Davis: Am lăsat tot ce am avut pe teren şi am făcut tot ce puteam
Lauren Davis: Am lăsat tot ce am avut pe teren şi am făcut tot ce puteam

Americanca Lauren Davis a declarat, după întâlnirea maraton cu Simona Halep, de la AusOpen, că a făcut tot ce a putut pentru a câştiga şi că are multe de învăţat din această întâlnire.

Simona, după meciul record de la Australian Open: ”Este imposibil să mă recuperez, dar voi lupta”
Simona, după meciul record de la Australian Open: ”Este imposibil să mă recuperez, dar voi lupta”

Simona Halep a declarat, sâmbătă, că este "aproape moartă" după ce a jucat şi câştigat meciul de trei ore şi 45 de minute disputat cu americanca Lauren Davis, la Melbourne.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.