Simona Halep a câștigat finala de la Shenzhen: ”Visul meu este să câștig un Grand Slam”


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 05 Ianuarie 2018 16:56
Categorie: Stiri Sport
simona halep

Simona Halep, numărul unu mondial, a câştigat turneul WTA de la Shenzhen, dotat cu premii totale de 626.750 dolari, sâmbătă, după ce a învins-o în finală pe deţinătoarea trofeului, Katerina Siniakova, cu 6-1, 2-6, 6-0.

"Desigur, este formidabil să încep anul cu un trofeu, dar e prea mult să gândesc la un titlu de Mare Şlem în acest moment", a declarat jucătoarea română de tenis Simona Halep, liderul mondial, citată de Reuters după ce a câştigat sâmbătă turneul WTA de la Shenzhen, China.

După ce a învins-o în finală pe deţinătoarea trofeului, Katerina Siniakova (Cehia), cu 6-1, 2-6, 6-0, Simona Halep a mai afirmat: "Noi am avut azi un meci mare. Eu am încercat totul ca să câştig... Încerc doar să mă bucur de acest moment, deşi este puţin diferit în sală. Nu este uşor, dar noi ne-am făcut datoria şi sunt bucuroasă că am putut să câştig primul meu trofeu în acest an". Halep nu mai triumfase în nicio competiţie de la Madrid, în luna mai.

Acest succes face ca sportiva de 26 de ani, care nu a câştigat până acum niciun turneu de Mare Şlem, să fie văzută printre favorite la Australian Open, care începe pe 15 ianuarie.

"Iau pur şi simplu turneele unul după altul şi desigur voi da totul în fiecare meci pe care-l voi juca şi visul meu este să câştig un turneu de Mare Şlem", a spus Halep.

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat a doua oară turneul de categorie WTA Internaţional Shenzhen Open, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-1, 2-6, 6-0, pe deţinătoarea titlului, sportiva cehă Katerina Siniakova.

Este al 16-lea titlu de campioană din carieră, în circuitul feminin mondial, iar drumul perfect din China îi confirmă statutul de principală favorită la câştigarea primului Turneu de Grand Şlam al anului - Australian Open. Şi pentru ca ziua să fie perfectă, Simona a câştigat şi finala de la dublu, alături de Irina Begu. Bucuria victoriilor din China a fost însă umbrită de neinspiraţia organizatorilor de a muta meciul într-o sală fără public şi fără ca meciul să poată fi urmărit la televizor.

Simona Halep a explodat în setul decisiv şi începe astfel anul cu un tilul de campioană. Constănţeanca a învins-o în finală de la Shenzen pe Katerina Siniakova din Cehia, după un 6-0 spectaculos în setul decisiv. O finală între ultimele două câştigătoare ale primului turneu al anului din China, adjudecata de liderul mondial WTA după două prime seturi diametral opuse. Simona a avut nevoie de mai puţin de 25 de minute să ia primul set cu 6-1, pentru că al doilea să şi-l adjudece Siniakova cu 6-2.

Simona Halep câştigă astfel pentru a doua oară titlul de la Shenzen, iar primul titlu al anului vine chiar din ţară în care a devenit numărul 1 în clasamentul feminin mondial.

Şi totuşi, o victorie de care românii şi admiratorii Simonei Halep nu s-au putut bucura pe deplin. Organizatorii turneului au luat decizia că după 6 ore de amânare să mute partida într-un balon, unde nu aveau loc nici publicul, nici camerele de televiziune.

Simona Halep pleacă acum favorita numărul 1 la primul turneu de Grand Şlam al anului - Australian Open care va începe peste o săptămână.

Simona Halep şi-a adjudecat şi titlul de la dublu, câştigând finala alături de Irina Begu, parteneră pe care o învinsese în semifinale în competiţia de simplu.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO