Simona Halep, invinsa de Karolina Pliskova, in primul meci al intalnirii Romania-Cehia, din Fed Cup

Dată publicare: 06-02-2016 16:35
Dată actualizare: 09-02-2016 07:08


Simona Halep a ajuns la Cluj-Napoca!

Simona Halep, numarul trei mondial, a fost invinsa de Karolina Pliskova cu 6-7 (4), 6-4, 6-2, sambata, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in primul meci de simplu al intalnirii care opune echipele de tenis ale Romaniei si Cehiei

Sustinuta din tribuna de aproximativ 7.000 de suporteri, Simona Halep a inceput destul de greu, pierzand primul ghem al meciului la zero, pentru ca pe urmatorul, pe propriul serviciu, sa il castige cu dificultate la 40. La scorul de 1-1, jucatoarea romana reuseste break-ul, dar isi pierde imediat serviciul. Simona Halep preia conducerea in fata jucatoarei din Cehia in ghemul al cincilea cand reuseste al doilea break consecutiv.

De la scorul de 3-2, cele doua jucatoare isi castiga serviciul pana la 5-4, cand numarul 13 mondial reuseste break-ul dupa ce Simona Halep rateaza o minge de set. Acesta a fost de altfel si cel mai disputat game al primului set, el intinzandu-se pe mai mult de zece minute. Replica jucatoarei romane nu se lasa asteptata, iar Halep castiga pe serviciul adversarei, insa setul este impins de Pliskova in tie-break. Mult mai motivata, a treia jucatoare a lumii se impune in tie-break cu 7-4 si castiga setul cu 7-6 dupa o ora si sapte minute de joc.

In setul a doilea, Karolina Pliskova incepe sa isi fructifice mult mai usor arma sa principala, serviciul, si reuseste sa preia conducerea destul de devreme cu 2-1 dupa un break la 30, iar imediat face 3-1. Desi munceste mult si alearga dupa fiecare minge, jucatoarea romana nu reuseste sa castige pe serviciul adversarei decat abia in al optulea ghem al setului. Simona egaleaza la 4-4 dupa un ghem lung in care Karolina Pliskova face si prima sa dubla greseala din meci. Jucatoarea ceha revine insa rapid in joc si castiga break-ul, pentru ca ghemul final sa il castige la 15. Pliskova se impune cu 6-4 in setul doi dupa 50 de minute de joc.

In setul decisiv Simona Halep incepe sa fie dominata din ce in ce mai mult de adversara. Mult mai calma si mai increzatoare in fortele proprii, Pliskova face break-ul si preia conducerea cu 3-2. Din acel moment jucatoarea romana aproape ca nu mai lupta si pierde ghem dupa ghem. La 5-2, Halep salveaza o minge de meci, dar era prea tarziu. Pliskova castiga setul cu 6-2 si aduce victoria Cehiei in meciul de deschidere care s-a incheiat dupa 2 ore si 34 de minute.

Anterior, Simona Halep (24 de ani) si Karolina Pliskova (23 de ani) se mai intalnisera de trei ori, toate partidele fiind castigate de jucatoarea romana. Precedentele trei meciuri au avut loc in finala turneului de la Dubai (2015), scor 6-4 7-6 (4), in optimile de finala de la Indian Wells (2015), scor 6-4, 6-4 si in sferturile de finala ale turneului de la Sydney (2016) scor 6-4, 7-5.

Al doilea meci de simplu al confruntarii dintre Romania si Cehia, detinatoarea trofeului, le va opune pe Monica Niculescu si Petra Kvitova. Cehia are patru titluri in ultimii cinci ani in Fed Cup.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO