Romanul de pe locul 3 la maratonul de la Polul Nord si-a povestit experienta extrema: "A fost o lupta pentru supravietuire"

Dată publicare: 20-03-2016 19:14
Dată actualizare: 23-03-2016 00:04


La finalul unei aventuri care le-a testat rezistenta fizica si psihica, cei trei ultra maratonisti romani sunt din nou impreuna.

"Nu ne-am recunoscut intre noi cand ne-am dat jos cagulele. Barba mea a albit pe jumatate, iar chipurile noastre erau umflate ca dupa un meci de box" - povesteste Andrei Rosu, unul dintre temerarii de la Polul Nord.

Sportivul a castigat locul 3 in tandem cu Vlad Tanase, in timp ce amicul lor Tibi Useriu este marele nostru campion.

Andrei Rosu si-a impartasit experienta iesita din comun pe pagina personala de Facebook. Peste 12.000 de oameni i-au citit mesajul si l-au felicitat.

"Am terminat cu bine toti trei cea mai grea cursa pe care o putea concepe cineva de pe acesta planeta. Ne asteptam sa fie grea, dar nu o lupta pentru supravietuire. Avem degeraturi la degete si pe fata, am avut intre -23 si -40 de grade in fiecare zi. Un vant de pana la 70 de kilometri la ora si o umiditate careia nu ii rezista niciun material. Am dat fiecare minim 500% din cat puteam, am dormit in jur de doua ore pe noapte", a spus Andrei Rosu.

Imediat dupa entuziasmul inceputului de cursa, a inceput lupta cu natura. ''Au existat zeci de momente in care am fi putut abandona, am avut ore intregi cu halucinatii, dar am strans din dinti si am plans pana ne-au inghetat lacrimile. Am trait o stare permanenta de frig, care ne-a trecut de indata ce am vazut tricolorul tarisoarei noastre dragi dincolo de linia de sosire", a mai spus Andrei.

Tot din cauza vremii cainoase, sportivii romani anunta ca traficul a fost inchis in urma lor. Deocamdata nu se pot intoarce in tara si raman blocati in Inuvik, un oras din nord-vestul Canadei.


VIDEO PROTVPLUS.RO