O legendă a tenisului mondial dă de pământ cu Serena Williams după scandalul de la US Open

10-09-2018 14:18


Serena Williams, US Open,

Margaret Court, câștigătoare a 24 de titluri de mare șlem, nu s-a aflat în tabăra Serenei Williams după ce aceasta s-a certat cu arbitrul de scaun pe care l-a făcut hoţ în finala de la US Open.

”Întotdeauna am respectat niște reguli. Este un moment trist pentru acest sport când o jucătoare încearcă să devină mai importantă decât regulile. Cred că presiunea a afectat-o mai mult decât orice pentru că jucătoarea mai tânără (n.r. Osaka) a jucat mai bine decât ea în primul set.” a spus australianca Margaret Court, relatează The Australian.

Serena Williams a primit o amendă de 17.000 de dolari în urma celor trei avertismente primite în finala feminină a turneului US Open, sâmbătă, la New York, în care s-a certat cu arbitrul de scaun şi l-a făcut pe acesta ''hoţ'', potrivit raportului întocmit de organizatori, relatează agenţiile internaţionale de presă.

În finala pierdută în faţa japonezei Naomi Osaka (6-2, 6-4 pentru aceasta), Serena Williams a fost avertizată pentru primirea de indicaţii din partea antrenorului său, pentru ruperea rachetei şi pentru adresarea de insulte. Primul avertisment a fost însoţit de o amendă de 4.000 de dolari, al doilea de 3.000 de dolari, iar ultimul de 10.000 de dolari.

Totul a început când Serena a primit avertismentul pentru indicaţii venite în partea antrenorului, lucru interzis la turneele de Mare Şlem, în debutul setului al doilea la 1-0 şi 40-15 pe serviciul japonezei Osaka.

După aceea a avut loc o discuţie aprinsă în mai multe episoade cu arbitrul portughez Carlos Ramos.

''Nu trişez pentru a câştiga, prefer mai bine să pierd'', s-a apărat Serena Williams (36 ani). ''Este incredibil. Nu am primit 'indicaţii' (coaching). Nu am trişat niciodată în viaţa mea. Îmi datorezi scuze'', i-a spus americanca arbitrului.

La al doilea avertisment, primit după ce şi-a rupt racheta, în urma unui break realizat de adversară, acţiune ce i-a adus o penalizare de un punct, Serena şi-a ieşit din minţi. ''Este un atac personal. Greşeşti. Nu vei mai arbitra niciodată un meci al meu. Îmi datorezi scuze. Eşti un mincinos'', a acuzat Serena.

''Eşti un hoţ. Mi-au furat un punct'', a continuat ea, iar în acel moment arbitrul i-a aplicat şi al treilea avertisment, sinonim cu un ghem pierdut, o sancţiune rară la acest nivel.

Peste alte două ghemuri meciul s-a încheiat cu victoria japonezei, iar Williams şi-a văzut eşuată tentativa de a egala recordul absolut de titluri de Mare Şlem (24).
 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: The Australian

VIDEO PROTVPLUS.RO