Mircea Sandu: Premierul Victor Ponta a dat unda verde pentru candidatura Bucurestiului la Euro 2020


Ultimul update: Vineri 06 Decembrie 2013 00:01
Data publicarii: Marti 03 Decembrie 2013 12:30
Categorie: Stiri Sport
National Arena

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca premierul Victor Ponta "a dat unda verde" pentru candidatura Bucurestiului la gazduirea unor meciuri din cadrul Euro-2020.

"Am avut intr-adevar o intalnire la minister cu domnul Banicioiu, doamna Carmen Tocala si colegul meu, Mihalache, care va fi project manager. Sunt bucuros ca premierul Victor Ponta a dat verde pentru ca Romania sa continue pasii pentru candidatura la organizarea Euro-2020. Pana in 15 aprilie va trebui sa intocmim documentele si apoi sa semnam contractele cu UEFA. Ma bucur ca primul ministru a desemnat o persoana foarte riguroasa pentru acest lucru, pe vicepremierul Gabriel Oprea, cu care ne apucam de treaba. In foarte scurt timp acesta va convoca o intalnire cu reprezentantii federatiei si ai celor 15 ministere, precum si institutiile din subordine. E o munca grea care speram ca in septembrie 2014 sa ne aduca bucuria desemnarii Bucurestiului ca organizator al CE 2020", a spus Sandu la postul Dolce Sport, conform Mediafax.

Oficialul FRF a mentionat ca in situatia in care va castiga, Bucurestiul va gazdui patru meciuri din cadrul Euro-2020. "In 2020 se organizeaza in 13 orase din Europa pentru ca se implinesc 60 de ani de la prima editie. Sunt 13 pachete, unul este destinat stadioanelor cu peste 70.000 de locuri, iar celelate 12 vor avea trei meciuri din grupe si un meci eliminatoriu din sferturi, optimi si asa mai departe. Deci daca Bucurestiul va obtine organizarea, va avea trei meciuri din grupe si un meci eliminatoriu, ceea ce este interesant", a spus Mircea Sandu.

Federatia Romana de Fotbal a depus, la 20 mai, candidatura oficiala pentru gazduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020, ce va fi organizat in 13 orase europene.

Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.

Pachetele oferite pentru eventualele candidaturi sunt 13, 12 dintre ele cuprinzand trei meciuri din faza grupelor si unul din optimi sau din sferturi, in timp ce un pachet include semifinalele si finala. Fiecare tara desemnata organizatoare poate gazdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion.

Federatiile interesate pot prezenta cel mult doua candidaturi, una pentru pachetul special si una pentru pachetul obisnuit si pot prezenta acelasi oras pentru cele doua pachete sau doua orase diferite. Vor fi acceptate si candidaturi ce includ stadioane in stadiu de proiect, cu conditia ca lucrarile de constructie sa inceapa cel tarziu in 2016.

Sursa: Mediafax

Alexandru Boc a demisionat din functia de vicepresedinte al LPF
Istoria dosarului de transferuri pentru care Gino Iorgulescu ar putea renunta la sefia LPF
Mircea Sandu castiga de la UEFA 300 de euro pe zi, fara sa fie angajat
VIDEO PROTVPLUS.RO