Larisa Iordache, medalie de bronz la individual-compus, la Campionatele Mondiale de Gimnastica: "Mi-am luat revansa"

29-10-2015 22:50


Larisa Iordache

Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la individual compus, joi seara, la Campionatele Mondiale de gimnastica artistica de la Glasgow, in timp ce Laura Jurca s-a clasat pe locul 8 in finala.

''Am incercat sa imi iau revansa. Am avut obiective in minte si am facut-o pentru mine si pentru colegele mele'', a declarat Iordache dupa concurs. ''Ma simt mai bine decat vineri (cand a avut loc concursul de calificari pe echipe, n. red.), dar vreau mai mult decat atat'', a mai spus Larisa Iordache, care anul trecut cucerea argintul la individual compus la Mondialele de la Nanning.

 

Iordache a adus singura medalie gimnasticii feminine romanesti la Glasgow, dupa un concurs bun, in care a avut cea mai mare nota dintre cele 24 de concurente la barna.

Echipa feminina a Romaniei, care in perioada 1994-2001 a cucerit cinci titluri consecutive la Mondiale, a ratat pentru prima oara din 1966 finala de opt la Glasgow, dar si calificarea directa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, clasandu-se pe locul 13 in calificari.

La Glasgow, aurul a fost cucerit de americanca Simone Biles (18 ani), cu 60,399 puncte, ea devenind prima gimnasta care castiga trei titluri mondiale consecutive la individual compus. Pe locul secund s-a clasat o alta americanca, campioana olimpica en titre Gabrielle Douglas, cu 59,316 puncte, iar Iordache a completat podiumul, cu 59,107 puncte, Laura Jurca fiind a opta, cu 56,732 puncte.

Vineri, Romania va fi reprezentata de Cristian Baţaga in concursul masculin de individual compus, iar duminica ''veteranul'' Marian Dragulescu va evolua in finala de la sarituri.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO