Gigi Becali, mesaj din inchisoare pentru suporterii Stelei: Clubul de fotbal detine palmaresul


Ultimul update: Duminica 15 Martie 2015 07:05
Data publicarii: Joi 12 Martie 2015 18:33
Categorie: Stiri Sport
Steaua

FC Steaua a transmis, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, un mesaj al finantatorului Gigi Becali, aflat in inchisoare, ca gruparea sa este in posesia palmaresului echipei care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986.

"Asociatia Fotbal Club Steaua Bucuresti a preluat de la Clubul Sportiv al Armatei, prin hotarare judecatoreasca (statut), palmaresul, traditia, istoria si culorile echipei de fotbal care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986. SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a preluat de la AFC Steaua Bucuresti, prin hotarare judecatoreasca (statut), palmaresul, traditia, istoria si culorile echipei de fotbal, fiind continuatoarea echipei de fotbal care a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986. Prin aceeasi hotarare judecatoreasca, s-a stabilit faptul ca numele echipei este Steaua Bucuresti. Pe tema preluarii echipei de fotbal a fost deschis un dosar penal, iar dupa cercetarile facute in cadrul anchetei s-a decis neinceperea urmaririi penale. In urma discutiilor aparute in spatiul public cu privire la decizia ICCJ, este de precizat faptul ca sigla (marca) nu are nicio legatura cu palmaresul, istoria, traditia si culorile, care sunt ale clubului nostru prin hotarare judecatoreasca (statut)", noteaza sursa citata.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabila, marca Steaua Bucuresti inregistrata de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, in procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal detinut de Gigi Becali a fost actionat in instanta in 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucuresti, care a cerut anularea marcii inregistrate de gruparea din Liga I.

Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere, in 17 aprilie 2012, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, in 20 decembrie 2013, insa ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

In ultima perioada, atat FC Steaua, cat si CSA sustin ca se afla in posesia palmaresului echipei de fotbal.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO