Gazonul de pe National Arena, care a costat un MILION de euro, schimbat a treia ora intr-un an

03-09-2012 14:37


National Arena

Gazonul de pe Arena Nationala va fi schimbat a treia oara de la inaugurarea stadionului, in 6 septembrie 2011. Presedintele FRF Mircea Sandu a anuntat ca partida Romania - Andorra, de pe 11 septembrie, se va desfasura pe un nou covor de iarba.

Absenta ierbii de pe portiuni din ce in ce mai mari ale terenului, precum si decizia selectionerului Victor Piturca ca echipa nationala sa dispute pe Arena Nationala toate meciurile de pe teren propriu din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 a determinat federatia sa hotarasca montarea celui de-al patrulea covor de iarba pe cel mai mare stadion din tara.

"Cu Andorra nu vom juca pe acest gazon. Suntem in operatiunea de schimbare. Vine o echipa din Polonia si impreuna cu o echipa din Romania vor decoperta gazonul maine si poimaine. Iar joi urmeaza sa se inceapa operatiunea. Deja sunt pe drum camioanele cu gazon", a spus Mircea Sandu.

Desi nu a dezvaluit costurile montarii noului covor de iarba, presedintele a precizat ca operatiunea va fi suportata in colaborare de FRF, doua cluburi si Primaria Bucuresti.

"Este o colaborare intre cluburile Dinamo, Steaua, Federatia Romana de Fotbal si Primaria Bucurestiului. Speram ca pana sambata noaptea sa fie montat noul gazon, iar marti sa fie in regula", a explicat Sandu. Avand o capacitate de 55.000 de locuri, Arena Nationala a fost inaugurata la 6 septembrie 2011.

La prima partida, Romania - Franta, disputata in preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Nationala, montata de firma Gama Verde a lui Adrian Oprisan, a cedat sub crampoanele fotbalistilor, numeroase bucati de gazon desprinzandu-se pe toata suprafata acesteia. Dupa acest meci, constructorul arenei si-a asumat inlocuirea gazonului si a optat ca lucrarea sa fie facuta de firma olandeza Hendriks-Graszoden.

Gazonul de pe Arena Nationala a fost inlocuit apoi pentru finala Ligii Europa din 9 mai. Municipalitatea preciza atunci ca stadionul trebuie sa respecte cerintele care se impun pentru buna organizare si desfasurare a finalei Ligii Europa. Noul gazon a costat Municipalitatea aproximativ 4 milioane de lei. Lucrarile de montare au fost realizate de societatea STRI, partenerul oficial al FIFA si UEFA.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO