Freddy Rincon, fostul căpitan al naţionalei Columbiei, în stare critică după un accident rutier. VIDEO

Ultima actualizare: 12-04-2022 10:04
Freddy Rincon, fostul căpitan al naţionalei Columbiei, în stare critică după un accident rutier. VIDEO
Getty

Fost mijlocaş al echipei Real Madrid şi căpitan al Columbiei, Freddy Rincon se află la terapie intensivă, iar starea sa de sănătate este "extrem de critică", în urma unui accident rutier cprodus, luni, în Cali.

În vârstă de 55 de ani, fostul mare fotbalist columbian "a fost operat timp de 2 ore şi 45 de minute şi prognosticul său vital este angajat”, potrivit unui medic de la clinica Imbanaco Grupo Quironsalud, citat de Le Figaro.

Un purtător de cuvânt al spitalului a declarat că Rincon a sosit cu o „leziune cerebrală traumatică gravă”.

Accidentul a avut loc în jurul orei 04:00 A.M. (09:00 GMT), când un autobuz din sistemul de tranzit din Cali şi "un autoturism care transporta patru pasageri s-au ciocnit”, potrivit lui Edwing Candelo, subsecretarul local pentru mobilitate.

El a mai spus că a vorbit cu un pasager din automobil care a spus că Freddy Rincon se afla la volan.

Învins de două ori de România

 

Supranumit "El Coloso” (colosul), Freddy Rincon a fost una dintre vedetele echipei naţionale a Columbiei în timpul Cupei Mondiale din Italia din 1990, iar generaţia sa de aur s-a calificat la trei Cupe Mondiale consecutive (1990, 1994 şi 1998).

Freddy Rincon a fost adversarul României atât la Mondialul din 1994, cât și la cel din 1998. Ambele meciuri au fost câștigat de naționala noastră, 3-1 și 1-0.

La nivel de club, Rincon a jucat pentru Real Madrid (Spania), Napoli (Italia), Palmeiras şi Corinthians (Brazilia) şi America de Cali (Colombia).

"Toată puterea şi dragostea noastră pentru Freddy Rincon după accidentul său de astăzi. Suntem din toată inima alături de el şi sperăm să-şi revină repede din acest moment dificil”, a reacţionat Real Madrid pe Twitter.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO