CTP explică ce a deranjat-o, de fapt, pe Serena Williams la US Open: „Durerea, incapacitatea”

09-09-2018 18:39


Acuzații de discriminare și hărțuire fără precedent în finala US Open. Serena Williams a certat arbitrul și i-a spus că este un hoț, după ce acesta a depunctat-o.

Arbitrul a explicat de ce a penalizat-o, însă jucătoarea americană s-a pierdut cu firea și a plâns pe teren, mai ales că a pierdut finala.

Prima penalizare a Serenei a avut loc la începutul setului 2 când arbitrul a spus că sportivă a primit indicaţii de la antrenor, lucru interzis în timpul meciurilor de tenis. Patrick Mouratoglou a recunoscut la finalul partidei că a făcut un gest către Serena.

Serena Williams: „Trebuie să faci un anunţ că nu am primit niciun sfat. Eu nu trişez! Cum poţi să spui aşa?! Îmi datorezi scuze! Nu am trişat în viaţa mea! Am o fiică şi fac ce e corect pentru ea! Îmi datorezi scuze!”

Serena a primit a doua sancţiune după ce a dat cu rachetă de pământ, la scorul de 3-2 pentru japoneză.

Serena Williams:Mi-ai furat un punct! Eşti un hoţ!”
Arbitru: „Abuz verbal! Un game penalizare pentru Serena Williams.”
Williams: „Sunt jucători care au făcut mult mai rău de atât... Pentru că sunt femeie, o să-mi iei un game?! Nu e corect!”

Câteva minute mai târziu, când Osaka o conducea cu 4-3, Serena a avut o nouă ieşire la adresa arbitrului, iar acesta i-a dat al 3 lea avertisment pentru abuz verbal. Sportiva a pierdut ghemul. Meciul s-a terminat 6-2, 6-4, iar Williams a ratat şansa să devină prima femeie din istorie care câştiga de 7 ori US Open.

Cristian Tudor Popescu: „Adevarata problemă în acest meci a Serenei Williams nu a fost arbitrul, n-a fost antrenorul, n-a fost racheta, adevărata ei problema a fost durerea, incapacitatea de a accepta că are în faţă o adeversară mai tare decât ea.''

Serena a mai răbufnit şi la semifinala US Open din 2009 când a ameninţat un arbitru de linie, pentru că a semnalizat o greşeală de picior. A fost penalizata şi atunci cu un punct şi a ratat finala.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO