Ciprian Marica va juca la Getafe cu prenumele pe tricou, pentru a se evita orice conotatie sexuala

Dată publicare: 02-10-2013 13:44
Dată actualizare: 05-10-2013 07:06


Ciprian Marica

Noul fotbalist al echipei Getafe, Ciprian Marica, va evolua cu prenumele pe tricou, pentru a se evita orice conotatie negativa, deoarece "marica" inseamna in spaniola "homosexual", informeaza cotidianul Marca.

"Marica? Nu, Ciprian", a titrat Marca, adaugand ca romanul va fi prezentat oficial, astazi, la Getafe. "Ciprian Marica va purta tricoul cu numarul 9, iar pe spate va fi prenumele lui (Ciprian), nu numele (Marica), cum a fost cunoscut toata cariera. Motivul schimbarii este sa se evite ca jucatorul roman sa fie afectat de consecintele sensurilor 3, 4 si 5 ale cuvantului marica, conform dictionarului Academiei Regale Spaniole. Acelea ce se refera la o orientare sexuala si la insultele pe care le primesc persoanele de acest fel", noteaza jurnalul spaniol.

Marca mentioneaza ca in ultimele zile in special pe retelele de socializare au existat discutii in privinta numelui pe care il va avea pe tricou Ciprian Marica. Cotidianul adauga faptul ca printre romanii din Spania exista cativa pe care ii cheama tot Marica si ca acestia nu inteleg decizia clubului Getafe. "Marica este un nume fara conotatii in limba noastra. Ciprian Marica nu este ruda cu mine, desi avem acelasi nume, insa este o mandrie pentru romani ca Marica poate triumfa in Spania", a afirmat o romanca din Spania, conform Marca.

Clubul spaniol Getafe a anuntat, vineri, pe site-ul oficial, ca l-a achizitionat pe atacantul roman Ciprian Marica, in varsta de 27 de ani, liber de contract dupa plecarea de la Schalke 04.

Conform dictionarului Academiei Regale Spaniole, cuvantul marica are urmatoarele sensuri: 1. cotofana; 2. valet de caro; 3. barbat efeminat si cu putina forta; 4. homosexual; 5. insulta cu sensurile de barbat efeminat sau homosexual, sau fara acestea.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO