Cele opt românce care participă la Wimbledon 2018 și-au aflat adversarele din primul tur

jucatoare tenis istock
iStock

Trei dintre cele opt românce aflate pe tabloul principal au fost repartizate la tragerea la sorţi de vineri pentru Wimbledon 2018.

Numărul unu mondial în tenisul feminin, românca Simona Halep va juca împotriva japonezei Kurumi Nara în prima rundă a turneului de la Wimbledon.

Mihaela Buzărnescu (30 ani, 28 WTA), cap de serie numărul 29, o va înfrunta în primul tur pe belarusa Arina Sabalenka (20 ani, 45 WTA), în faţa căreia a pierdut ambele meciuri de până acum. Sabalenka se impunea cu 7-6 (9), 6-4 în 2016, în sferturile unui turneu ITF la Ankara (50.000 dolari), şi cu 5-7, 6-3, 6-2 în primul tur la Lugano, anul acesta.

Irina Begu (27 ani, 33 WTA) va primi replica britanicei Katie Swan (19 ani, 207 WTA), o confruntare în premieră.

Dacă vor trece de adversarele lor, Begu şi Buzărnescu se vor duela în turul al doilea.

Citește și
Alexandra Dulgheru
România va avea în premieră opt jucătoare la Wimbledon
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Monica Niculescu (30 ani, 59 WTA) va avea un meci foarte greu în primul tur, cu japoneza Naomi Osaka (20 ani, 18 WTA), cap de serie numărul 18, aceasta fiind prima lor întâlnire.

Sorana Cîrstea (28 ani, 47 WTA) va întâlni şi ea un cap de serie, Magdalena Rybarikova (29 ani, 19 WTA), cap de serie numărul 19, scorul meciurilor directe fiind egal între cele două. Cîrstea s-a impus în 2008, în semifinale la Taşkent, când Rybarikova a abandonat după primul set (6-3), Sorana obţinând ulterior singurul său titlu de simplu din circuitul WTA. Reprezentanta Slovaciei a învins în 2017, în sferturi la Linz, cu 5-7, 6-2, 6-1.

Ana Bogdan (25 ani, 63 WTA) o va înfrunta în primul tur pe spaniola Lara Arruabarrena (26 ani, 77 WTA), iberica impunându-se la singura confruntare, în 2016, la Rio, cu 7-5, 5-7, 6-3, în optimi.

Alexandra Dulgheru (29 ani, 126 WTA), venită din calificări, o va avea ca adversară pe Krystina Pliskova (Cehia, 26 ani, 78 WTA). Alexandra a învins-o pe Kristyna în 2014, în primul tur la US Open, cu 6-3, 6-4.

Elena-Gabriela Ruse (20 ani, 197 WTA), debutantă la un turneu de Mare Şlem, venind din calificări, va avea o adversară puternică în primul tur, poloneza Agnieszka Radwanska (29 ani, 31 WTA), cap de serie numărul 32.

Campioana en titre, Garbine Muguruza (Spania), numărul trei mondial, va debuta contra britanicei Naomi Broady, în timp ce daneza Caroline Wozniacki, a doua favorită, o va înfrunta în primul tur pe Varvara Lepchenko (SUA).

Cehoaica Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, va începe campania 2018 împotriva belarusei Aleksandra Sasnovici, iar rusoaica Maria Şarapova, care a cucerit titlul în 2004, va juca în primul meci cu compatrioata Vitalia Diatcenko.

Americanca Venus Williams, cvintuplă campioană la Wimbledon, o va avea ca adversară în primul tur pe suedeza Johanna Larsson, în timp ce sora ei Serena Williams, care are şapte titluri în palmares pe iarba londoneză, o va înfrunta pe olandeza Arantxa Rus.

Potrivit configuraţiei capilor de serie, posibilele sferturi de finală ar putea fi Simona Halep - Petra Kvitova, Garbine Muguruza - Caroline Garcia, Karolina Pliskova - Sloane Stephens, Elina Svitolina - Caroline Wozniacki.

Ilie Năstase - E extraordinar că avem 8 fete pe tablou la Wimbledon, e ceva foarte rar

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că este un lucru extraordinar şi o performanţă rară faptul că România are 8 jucătoare pe tabloul principal de simplu la Wimbledon, turneu programat în perioada 2-15 iulie.

"Pentru România este extraordinar că avem 8 fete acolo, pe tabloul principal. E ceva care se întâmplă foarte rar, cred că doar Rusia sau Statele Unite ale Americii au mai avut 8 pe tablou. Bravo fetelor noastre, acum să le vedem cum merg mai departe", a spus Năstase.

În ceea ce priveşte tragerea la sorţi a primului tur de la Wimbledon, fostul tenisman a menţionat că nu poate face predicţii pentru că la turneul englez au loc cele mai multe surprize. "Halep joacă în primul tur cu Nara, înţeleg... Va fi greu, chiar dacă japoneza nu e în top 100. Va fi greu pentru toate fetele noastre pentru că Wimbledon e un turneu dificil, un turneu aparte. Se joacă pe iarbă şi orice se poate întâmpla. Nu ştiu ce şanse să zic că are Halep la titlu, în sferturi dă de Kvitova, iar aia ştie să joace... E foarte greu de anticipat, acolo o minge dacă sare dintr-o gropiţă din iarbă se schimbă tot jocul. În plus, toate vor să o bată pe Halep pentru că e numărul 1. Dar să sperăm că se impune şi la Wimbledon", a afirmat Năstase.

Conform tragerii la sorţi efectuate, vineri, în primul tur al turneului de la Wimbledon cele opt reprezentante ale României au programate următoarele meciuri: Simona Halep (26 ani, 1 WTA) - Kurumi Nara (Japonia, 26 ani, 101 WTA), Mihaela Buzărnescu (30 ani, 28 WTA) - Arina Sabalenka (Belarus, 20 ani, 45 WTA), Irina Begu (27 ani, 33 WTA) - Katie Swan (Marea Britanie, 19 ani, 207 WTA), Monica Niculescu (30 ani, 59 WTA) - Naomi Osaka (Japonia, 20 ani, 18 WTA), Sorana Cîrstea (28 ani, 47 WTA) - Magdalena Rybarikova (Slovacia, 29 ani, 19 WTA), Ana Bogdan (25 ani, 63 WTA) - Lara Arruabarrena (Spania, 26 ani, 77 WTA), Alexandra Dulgheru (29 ani, 126 WTA) - Krystina Pliskova (Cehia, 26 ani, 78 WTA) şi Elena-Gabriela Ruse (20 ani, 197 WTA) - Agnieszka Radwanska (Polonia, 29 ani, 31 WTA).

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Simona Halep și-a aflat adversara din prima rundă la Wimbledon 2018
Simona Halep și-a aflat adversara din prima rundă la Wimbledon 2018

Numărul unu mondial în tenisul feminin, românca Simona Halep, va juca împotriva japonezei Kurumi Nara în prima rundă a turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc vineri.

România va avea în premieră opt jucătoare la Wimbledon
România va avea în premieră opt jucătoare la Wimbledon

România va avea în premieră opt jucătoare pe un tabloul principal de simplu al unui turneu de Mare Şlem, la Wimbledon.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.