Australienii nu au decis, încă, soarta lui Djokovici, dar liderul ATP şi-a aflat primul adversar de la Australian Open

Ultima actualizare: 13-01-2022 08:40
Novak Djokovic
Getty

Liderul ATP, Novak Djokovici, va evolua contra compatriotului său Miomir Kecmanovic, locul 77 mondial, în primul tur la Australian Open, conform tragerii la sorţi de joi.

Sportul și-a aflat rivalul, deși autorităţile australiene nu au luat încă o decizie clară în privinţa vizei sârbului, notează News.ro.

Premierul Scott Morrison a susţinut o conferinţă de presă legată de pandemie, însă a anunţat că nu va face niciun comentariu pe tema Djokovici, de acest lucru ocupându-se ministerul Imigraţiei.

Citește și Novak Djokovic susține că agentul său a completat greșit formularul de intrare în Australia

Novak Djokovici a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată". Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovici.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovici spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Djokovici a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui”.

Vezi și Dialogul complet purtat de Djokovic cu polițiștii de frontieră din Australia: “Nu sunt vaccinat! Am avut Covid de două ori”

În acelaşi timp, el a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru Covid-19, reprezintă o "dezinformare”.

Novak Djkovici a câştigat apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară, dar nu este sigur că va juca la Australian Open, deoarece ministrul Imigraţiei din statul de la Antipozi poate decide din nou că sârbul trebuie să părsească ţara.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovici ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO