Cel mai mare pelerinaj din Romania: credinciosii se roaga la Sf. Parascheva

Ultima actualizare: 25-10-2012 08:31
Cel mai mare pelerinaj din Romania: credinciosii s...
Cel mai mare pelerinaj din Romania: credinciosii s...

UPDATE - Mii de oameni ii cer cu totii, intai de toate, sanatate si apoi locuri de munca in aceste vremuri grele. Nu puteti ajunge chiar in Moldova pentru hram? Unii credinciosi acceseaza zilele acestea contul de Facebook al Cuvioasei.

Peste 100 de preoti au condus procesiunea Calea Sfintilor. Iar miile de credinciosi s-au rugat in acelasi glas cu ei.

Numai din Bucuresti au plecat noaptea trecuta spre Iasi 3000 de suflete. 62 de autocare s-au incolonat din Voluntari si Pipera. Luni, numarul celor care trecusera pe la racla Sfintei Parascheva a depasit 50.000.

Pentru prima data, credinciosii care nu au cum sa bata drumul pana la Iasi isi pot spune, sau mai degraba tasta, rugile catre Cuvioasa si pe internet, pe pagina de Facebook a sfintei. Saint Paraschiva of Iasi este apreciata deja de peste 5.000 de utilizatori.

Pana joi, cand praznuim hramnul Sfintei Parascheva, reprezentantii Mitropoliei asteapta sute de mii de oaspeti. Tocmai de aceea nici masurile de securitate nu au fost lasate la voia intamplarii.

Aproape 1.000 de politisti si jandarmi vor patrula pe strazile municipiului Iasi in aceste zile, iar racla cu sfintele moaste, care va fi scoasa in curtea Mitropoliei, va fi monitorizata in permanenta cu o camera de supraveghere.

Mai mult, pana joi, inclusiv, mai multe strazi din zona Catedralei Mitropolitane din Iasi vor fi inchise circulatiei.

Pelerinii care se vor inchina la racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parsacheva, ce vor fi asezate in curtea Catedralei, alaturi de moastele Sfantului Maxim Marturisitorul, aduse din Grecia, vor fi monitorizati prin intermediul unei camere de supraveghere.

Pe străzile orasului vor patrula peste 450 de politisti, o parte dintre ei imbracati in civil, acestia urmand sa fie ajutati de 150 de politisti comunitari si de 350 de jandarmi.

Adjunctul sefului Politiei Judetene Iasi, Liviu Zanfirescu, a afirmat ca politistii vor actiona in principal pentru prevenirea comiterii de furturi, dar si pentru fluidizarea traficului.

Citeste in documentul atasat programul religios al hramului Sf. Parascheva

Program religios Sf. Parascheva [doc]

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO