Zeci de oameni evacuați din locuințe în Pitești, din cauza unei macarale


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 23 Noiembrie 2017 17:45
Categorie: Stiri Sociale

Zeci de oameni au fost evacuați dintr-un magazin și din câteva locuințe în Pitești, din cauza unei macarale care riscă să se prăbușească.

Muncitorii din șantierul aflat în apropiere au observat că pământul de sub utilaj s-a surpat și au dat alarma. La față locului, intervin acum polițiști, pompieri, și lucrători care încearcă să proptească macaraua.

Macaraua, înaltă de 50 de metri, se află pe șantierul unde se construiește un bloc de 4 etaje. Oamenii din imediata apropiere au fost sfătuiți, fără prea multe explicații, să părăsească zona.

"S-au luat măsuri de evacuare a persoanelor, a angajaților, cât și a celor care se aflau în supermarket, aproximativ 50 de persoane au fost evacuate, dar și a parcării acestui magazin, precum și a unei scări de bloc în care se aflau aproximativ 15 persoane.", a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeș.

Nemulțumiți, cei evacuați spun că nu e de mirare că pământul de sub macara s-a surpat. Pe locul pe care se ridica noul bloc sunt niște izvoare, spun ei, și ar vrea să afle cum s-a aprobat o construcție acolo.

Prefectul județului, Emilian Dragnea, spune că a cerut o investigație serioasă. Acesta a anunțat că macaraua va fi legată cu un cablu de un utilaj greu și va fi proptită în așa fel încât să nu cadă. Până atunci, supermarketul rămâne închis, iar locatarii nu au voie să se întoarcă la casele lor.

VIDEO PROTVPLUS.RO