WikiLeaks: Diplomatii SUA au scris despre huiduielile primite de Madonna la concertul din Bucuresti

Madonna la Bucuresti

Pe langa observatiile referitoare la politica interna si externa a Romaniai, diplomatii americani si-au facut timp pentru a scrie si despre concertul Madonnei de la Bucuresti.

O nota publicata de Wikileaks si semnata de ambasadorul Mark Gitenstein relateaza ca multi dintre cei 70.000 de participanti la concertul Madonnei de la Bucuresti au huiduit-o pe aceasta cand vedeta s-a oprit din cantat, cerandu-le romanilor sa nu mai discrimineze comunitatea roma.

Nota precizeaza ca, potrivit unui ofiter din cadrul ambasadei care se afla la concert, "huiduielile au fost galagioase si extinse" in randul multimii, formata in majoritate de tineri romani cu varste intre de 20 si 30 de ani.

Diplomatii au scris ca reactia mass-media a fost amestecata si ca un lider al romilor a fost citat spunand ca atitudinea publicului a fost ingrijoratoare si primitiva", desi au fost mai frecvente in presa relatarile despre "criticile romanilor legat de faptul ca Madonna si-a bagat nasul unde au simtit ei ca nu era cazul".

"Tonul superior, chiar agresiv (asa cum se observa pe Youtube) i-a iritat fara indoiala pe romani carora nu le plac lectiile despre discriminare - sau despre altceva - din partea strainilor. Reactiile multimii au reflectat ambivalenta romanilor in problematica roma: indragiti ca muzicieni si artisti dar altminteri priviti cu neincredere in cel mai bun caz sau discriminati, in cel mai rau caz", se arata in telegrama Wikileaks, citata de Mediafax.

Citește și
Wikileaks
WikiLeaks a publicat online 251.287 note secrete ale SUA. Dupa cateva ore, website-ul a cazut
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

"Desi comentariile Madonnei ar putea sa nu determine o foarte necesara reflectie la nivel national in legatura cu chestiunea in cauza, acestea au fost cel putin o utila readucere aminte pentru romani a modului in care ii percep multi occidentali", se arata in finalul cablogramei semnata de actualul ambasador Mark Gitenstein.

Mii de fani au huiduit-o pe Madonna, la Bucuresti, in vara anului 2009, atunci cand artista a sustinut un scurt discurs despre drepturile tiganilor. Multi dintre cei 60.000 de spectatori aflati la concert si-au aratat dezaprobarea prin huiduieli, insa Madonna nu a reactionat.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Wikileaks: Basescu stia de la Bashar al-Assad ca Siria vrea reluarea discutiilor cu Israel
Wikileaks: Basescu stia de la Bashar al-Assad ca Siria vrea reluarea discutiilor cu Israel

O nota diplomatica a SUA, dezvaluita de Wikileaks si citata de Mediafax, arata ca Traian Basescu stia in 2008 ca Siria doreste reluarea discutiilor cu Israel. Bashar al-Assad i-ar fi spus acest lucru lui Basescu, in timpul unei vizite la Damasc.

WikiLeaks a publicat online 251.287 note secrete ale SUA. Dupa cateva ore, website-ul a cazut
WikiLeaks a publicat online 251.287 note secrete ale SUA. Dupa cateva ore, website-ul a cazut

WikiLeaks a anuntat astazi ca a publicat pe site-ul sau toate cele 251.287 de telegrame diplomatice americane pe care le detine. Degeaba insa, pentru ca, dupa doar cateva ore, site-ul respectiv nu mai functiona.

Wikileaks - note secrete ale ambasadei SUA, despre ministrul Oprea.
Wikileaks - note secrete ale ambasadei SUA, despre ministrul Oprea. "Este neclar cum a avansat"

O nota secreta a diplomatilor americani, dezvaluita de WikiLeaks si citata de Mediafax, facea referire, in ianuarie 2010, la seful MAPN. Documentul referitor la Gabriel Oprea se numeste "Noul ministru al Apararii - vechii soldati nu mor".

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.