Vrei sa vizitezi un detinut, trimite un e-mail la puscarie

Dată publicare: 28-07-2010 00:00
Dată actualizare: 08-11-2012 10:42


Inchisoare, puscarie

Autoritatile se pun la punct cu tehnologia. De acum in colo, oricine vrea sa faca o vizita unui detinut, trebuie doar sa ceara asta telefonic, prin e-mail sau direct la inchisoare.

Pentru mentinerea si dezvoltarea relatiilor cu familia, dar si pentru medierea contactului cu diverse persoane si organizatii, Administratia Nationala a Penitenciarelor deschide "portile comunicarii" si introduce "programarea prealabila" in puscariile autohtone.

Intr-un comunicat al ANP se mentioneaza ca "pentru a creste timpul destinat acordarii dreptului la vizita, diminuarii timpului de asteptare al vizitatorilor si fluidizarii accesului in spatiile destinate acordarii drepturilor persoanelor private de libertate, vizita se va face pe baza unei programari prealabile".

Daca pana in prezent, vizitatorii se prezentau la sediul unitatilor penitenciare - in baza unei planificari care se realiza, de regula, in ordine alfabetica - acum totul se rezuma la un apel telefonic; prin e-mail sau direct la sediul penitenciarului, in timpul programului de munca, zilnic, timp de 12 ore.

ANP precizeaza si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca persoanele vizitatoare: "Sa existe acordul persoanei private de libertate de a fi vizitata de persoana in cauza (in cazul sotiei si al rudelor pana la gradul IV; sa existe aprobarea directorului penitenciarului fata de persoanele vizitatoare pentru care este necesar acest lucru (cazul concubinelor, copiilor si a altor persoane), precum si acordul persoanei private de libertate pentru care se face programarea; sa nu fie pe lista persoanelor vizitatoare carora li s-a interzis accesul in penitenciar".

Sursa: Pro TV

Tags: penitenciare,


VIDEO PROTVPLUS.RO