Vesti bune. 40% dintre angajati se vor bucura de prima de Paste

04-04-2011 18:17


Dupa doi ani in care "iepurasul" n-a mai adus prime de Paste, angajatii din mediul privat au toate sansele sa il revada in curand. Ultimele date din piata arata ca 40% dintre lucratori vor fi rasplatiti de Paste.


Unii primesc daruri in natura, altii zambesc deja la gandul ca vor lua un plic cu bani.

Patronul unei fabricute de incaltaminte in Bucuresti tocmai ce le-a facut ziua mai buna angajatilor. Chiar daca afacerea nu-i merge teribil, le-a promis totusi o prima de sarbatori: "o pereche de pantofi si 700 de lei de caciula".

Pe acelasi principiu a mers si administratorul unei firme de confectii: "O sa le dam la alegere cate un produs de la noi din fabrica, suntem o familie si vrem sa ne mentinem asa". Cu alte cuvinte, oamenii pot pleca acasa cu un palton, niste camasi sau un costum care sa nu coste mai mult de 200 lei.

Mult mai norocosi sunt insa angajatii unei fabrici de cosmetice. Aici stimulentele de Paste se ridica la o jumatate din salariu.

Conform ultimelor studii facute de companiile de audit, dupa o cadere dramatica in 2009, primele de sarbatori revin iar fata de anul trecut. De pilda, numarul salariatilor care se vor bucura de ele a crescut cu 7%. Prima neta in cuantum mediu este de 400 de lei, dar poate ajunge si pana la 700-800 de lei.

In ceea ce-i priveste pe angajatii de la stat, lucrurile raman incerte. In timp ce profesorii salariatii de la Finante, Garda Financiara si ANAF pot sa isi puna pofta-n cui, functionarii din primarii si cei care lucreaza in companiile de stat s-ar putea sa aiba parte de suprize.

Vremea extremelor in Romania. Afla cum va fi de Paste si de 1 Mai

Tags: prime, paste,

VIDEO PROTVPLUS.RO