SIMONA HALEP vs. FLAVIA PENNETTA, 1-6; 3-6 in semifinalele US OPEN. Serena Williams rateaza si ea FINALA

Simona Halep

Simona Halep a fost invinsa de Flavia Penneta in semifinalele turneului US Open, scor 6-1, 6-3.

Halep, a doua jucatoare a lumii, a fost depasita de miza meciului si a cedat in doar 59 de minute in fata italiencei de 33 de ani, care a reusit sa se califice in prima sa finala de Mare slem din cariera la simplu

In a doua semifinala a serii, italianca Roberta Vinci a produs o mare surpriza si s-a calificat in finala turneului de tenis US Open, vineri, dupa ce a invins-o in semifinale pe americanca Serena Williams, principala favorita, cu 2-6, 6-4, 6-4, la arenele de la Flushing Meadows din New York.

Williams (33 ani), numarul unu mondial si detinatoarea titlului la Flushing Meadows a ratat sansa de a realiza anul acesta Marele slem, avand in vedere ca a castigat primele trei turnee de Grand Slam, Australian Open, Roland Garros si Wimbledon. Ultima oara Marele slem a fost reusit de Steffi Graf in 1988.

Vinci a obtinut prima sa victorie in fasa Serenei in cinci confruntari. Totodata, a pus capat unei serii de 33 de victorii consecutive reusite de Serena la turneele de Mare slem.

Citește și
www.sport.ro
A plecat si cu trofeul, si cu femeia! Cine este iubitul acestei femei superbe
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Simona Halep, care va implini 24 de ani pe 27 septembrie, a avut un debut de meci destul de bun, a cedat greu primul ghem, pe serviciul adversarei, iar apoi a facut un ghem la zero, egaland situatia (1-1). Romanca a irosit o minge de break in ghemul al treilea iar apoi jocul sau s-a rupt, a evoluat precipitat, a parut crispata si italianca a profitat de situatie, a evoluat agresiv, a returnat din aproape orice pozitie si a luat setul cu un incredibil 6-1, in doar 28 de minute.

Pennetta, numarul 26 mondial, a inceput cu dreptul si mansa secunda, reusind break-ul. Simona a avut o zvacnire de orgoliu si a revenit in meci, a avut o evolutie agresiva, loviturile i-au iesit si s-a desprins la 3-1. Greselile nefortate ale Simonei au reaparut si Pennetta a facut un break (2-3), iar Halep a cazut total, adversara reusind trei ghemuri consecutive fara ca romanca sa ia vreun punct. in cele din urma, Pennetta a obtinut victoria cu 6-3, in 31 de minute.

Halep a fost dominata la toate capitolele statisticii, Pennetta a avut procentaje superioare la punctele facute din primul serviciu (61%-42%), al doilea (67%-36%), la winners (23-10), a facut mai putine erori nefortate (16-23).

Pennetta o conduce acum pe Simona cu scorul de 4-1 la meciurile directe, dupa ce a invins-o in 2010 la Marbella, in sferturi, cu 6-4, 7-6 (4), in 2013 in optimi la Bastad, cand Simona a abandonat la 4-6, 7-5, 2-0, in 2013 la US Open, cu 6-2, 7-6 (3), in optimi, si din nou acum la Flushing Meadows. Singurul succes al romancei s-a inregistrat anul acesta, la Miami, cu 6-3, 7-5, in optimi, Halep jucand apoi finala.

Semifinala de la US Open este cel mai bun rezultat pentru Halep la turneele de Mare slem in 2015, dupa sfertul de finala de la Australian Open, turul al doilea la Roland Garros si primul tur la Wimbledon. Totodata este a treia semifinala de Mare slem pentru Simona, care a mai jucat o finala la Roland Garros si o semifinala la Wimbledon, ambele anul trecut.

Simona Halep si-a asigurat prin victoria de miercuri, cu Azarenka, un cec de 805.000 dolari si 780 de puncte WTA.

Desfasurarea meciului, LIVETEXT:

UPDATE 19:18 MECI FLAVIA PENNETTA. Simona Halep este invinsa in mai putin de o ora de italianca, scor 6-1, 6-3. De nerecunoscut jucatoarea noastra in aceasta seara.

UPDATE 19:12 Trei game-uri la rand pentru Flavia Penneta, extrem de rapira, iar italianca preia conducerea in setul secund, scor 4-3.

UPDATE 19:03 Revenire extraordinara a Simonei Halep! Este 3-1 scorul pentru jucatoarea noastra in setul secund.

UPDATE 18:58 Doua game-uri la rand Simona Halep, care preia pentru prima oara conducerea intr-un set.

UPDATE 18:55 REBREAK la 0 Halep! Sa speram ca acesta este semnalul revenirii.

UPDATE 18:53 Continua seria neagra pentru Simona Halep si in setul secund, care incepe cu un break al Flaviei Pennetta.

UPDATE 18:47 6-1, SET FLAVIA PENNETTA. Simona Halep nu are replica la jocul italiencei.

UPDATE 18:45 Este 5-1 pentru Penneta, care joaca aproape fara greseala.

UPDATE 18:37 Game extrem de rapid Penneta. Este 4-1 scorul in primul set, insa Halep a demonstrat ca poate reveni in orice situatie.

UPDATE 18:35 BREAK Pennetta. Simona castiga primul punct pe propriul serviciu, insa apoi italianca reuseste sa castige 4 la rand si sa reusesca break-ul.

UPDATE 18:30 Halep are prima sansa de break a acestui meci, insa trimite de putin in aut si o iroseste. Pennetta reuseste sa revina si sa castige game-ul la avantaj.

UPDATE 18:24 1-1, game la 0 obtinut de Simona Halep, ajutata insa si de Pennetta, care rateaza un smash simplu.

UPDATE 18:20 Pennetta castiga primul game al meciului. Schimburi foarte lungi de mingi, care pana acum au fost in favoarea italiencei.

UPDATE 18:09 Simona Halep si-a facut aparitia pe teren. Vremea este foarte buna, speram ca nu vom avea parte de ploaie astazi.

UPDATE 18:05 Cele doua jucatoare se pregatesc sa iasa la incalzire.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Halep a depasit 10 milioane de dolari castigati din tenis. Semifinala cu Pennetta, amanata din cauza ploii
Halep a depasit 10 milioane de dolari castigati din tenis. Semifinala cu Pennetta, amanata din cauza ploii

Simona Halep, locul 2 WTA, a depasit zece milioane de dolari castigati din tenis, dupa calificarea de miercuri in semifinalele de la US Open, unde si-a asigurat un premiu de 805.000 de dolari.

A plecat si cu trofeul, si cu femeia! Cine este iubitul acestei femei superbe
A plecat si cu trofeul, si cu femeia! Cine este iubitul acestei femei superbe

Citeste mai departe

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.