Ursul care a creat, marti, panica in Sinaia a atacat din nou!

Dată publicare: 10-06-2009 00:00
Dată actualizare: 30-04-2012 04:47


Sinaia, pana nu de mult o statiune linistita si cocheta, s-a transformat in regatul ursilor. Marti seara, un animal flamand a intrat in curtea unei familii, dupa ce pe la miezul zilei, facuse acelasi lucru.
 

Marti seara, putin dupa ora 21:00, bietii oameni s-au trezit iar cu ursul in curte. Cei doi soti erau in casa cu nepoata lor de patru ani. Au inghetat cand au vazut fiara urcata pe pervazul geamului de la bucatarie, atrasa probabil de mirosul de mancare.

Oamenii nu stiu ce sa mai faca, mai ales ca marti dupa-amiaza acelasi animal a intrat peste ei in orgrada. Bunica si fetita erau atunci in curte. Femeia a luat-o in brate pe cea mica si a fugit cat au tinut-o picioarele.

De altfel, in urma cu doua seri, ursii au coborat pana in parcul statiunii Sinaia. Manate de foame, salbaticiunile nu mai au teama de oameni sau de masini. In plus, sunt de trei ori mai multe decat ar fi normal. Autoritatile admit ca sunt depasite de situatie.

Primarul statiunii Sinaia a cerut ca ursii care sunt prinsi in oras sa fie capturati si mutati in paduri aflate la sute de kilometri departare. Usor de spus, greu de facut.

Procedura cere infiintarea unei comisii care sa monitorizeze doua saptamani comportamentul fiarelor. Abia apoi, in functie de concluzii, specialistii vor lua o decizie, care trebuie aprobata de Ministerul Mediului. Anul trecut, 11 ursi care obisnuiau sa coboare din padure pe strazile din Sinaia au fost dusi intr-o padure din judetul Arges.

Luni seara un pui de urs a fost lovit de masina pe drumul de la Sinaia la Cota 1400. Vezi o GALERIE FOTO cu puiul de urs inainte de a fi calcat de masina!

Tags: animale,


VIDEO PROTVPLUS.RO