Urmarire penala la Centrul Medical Unirea, unde a murit baietelul de 3 ani


Ultimul update: Vineri 06 Iulie 2012 08:29
Data publicarii: Joi 02 Iulie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Procurorii au dispus joi inceperea urmaririi penale in legatura cu o posibila ucidere din culpa, fara ca decizia sa vizeze o persoana anume.


La patru zile de la tragedie, parintii copilului nu stiu, dar vor cu ardoare sa afle cine sau ce a provacat sfarsitul acestuia. Se anunta o ancheta de durata, care porneste la drum cu multe semne de intrebare.

Testarea celor doua defibrilatoare care au fost folosite in resuscitarea micutului David a durat trei ore si s-a realizat la Politia Capitalei, in prezenta ambelor parti.

Un raspuns final, abia saptamana viitoare. Intre timp, tatal copilului mort la Centrul Medical Unirea se declara inmarmurit de afirmatiile facute de reprezentantii clinicii, cum ca baiatul lui a fost monitorizat de un medic anestezist pe tot parcursul investigatiei.

In urma acestui caz dramatic, ministrul sanatatii a cerut Comisiei de anestezie terapie intensiva ca in cel mult o luna de zile sa faca niste ghiduri terapeutice pentru aceasta specialitate, astfel incat toti doctorii sa respecte regulile pentru evitarea erorilor majore.

Mai grav, ancheta este taraganata si din cauza saraciei de la Institutul de Medicina Legala. Directorii spun ca nu mai au bani de reactivi pentru teste toxicologice, asa ca se vor intarzia si rezultatele investigatiilor in acest caz.

Tags: anchete,

David, copilul mort in urma unui RMN, condus pe ultimul drum
Ancheta la CMU in cazul copilului mort in urma unor analize!
Eroare umana? Un copil de 3 ani a murit din cauza unui RMN
VIDEO PROTVPLUS.RO