Un milion de romanii fac banking online. Dupa computer, urmeaza telefonul

16-02-2011 17:52


Cei mai fericiti clienti sunt cei care nu stau niciodata la coada. Au invatat in sfarsit lectia bancile, care ofera numeroase servicii prin internet.

Si cum toti umblam mai nou cu mici calculatoare in buzunar, a sosit momentul pentru tranzactiile on-line pe telefonul mobil. Indiferent de marca, telefoanele momentului trebuie sa fie in stare sa ruleze aplicatii si jocuri si sa acceseze internetul. Mai pe romaneste, sa fie destepte, adica in stare sa ne ocupe timpul, mai ales cand suntem in miscare.

Mii de romani merg deja prin oras cu ochii pe ecranele telefoanelor mobile. Si, daca tot telefoanele ajung din urma calculatoarele, de ce sa nu le folosim si la platit facturi. Aproape un milion de romani folosesc deja serviciile bancare prin internet, de acasa ori de la serviciu.

Pasul urmator era de la sine inteles. De acum, platile se pot face si prin browser-ul de internet al telefonului mobil, exact la fel ca pe calculator. Aplicatiile bancilor se adapteaza si devin din ce in ce mai rapide, dintr-un motiv simplu: clientii care folosesc online banking sunt mai fideli fata de banca. Pentru ca nu ajung la ghiseu.

Toate bancile ofera servicii prin internet. Asadar, e usor de inteles cum numarul romanilor care au schimbat ghiseul cu ecranul calculatorului creste cu 30% pe an.

Daca aveti mai multe servicii de la institutia bancara, costul e zero.

Numarul utilizatorilor este in crestere si in 2011, mai ales ca si telefoanele evolueaza rapid. Jumatate din dispozitivele vandute sunt aparate inteligente, iar 4 milioane de romani le folosesc deja.

VIDEO PROTVPLUS.RO