Cine este Emanuel Ungureanu, tanarul cu o familie de 40 de suflete

Ultima actualizare: 22-10-2012 18:00

Un clujean dedicat trup si suflet unor copii dependenti de dializa ne da o lectie de viata. Tanarul de 33 de ani, profesor de istorie, a fost extrem de impresionat de soarta unei fete cu insuficienta renala, care s-a prapadit la 17 ani.

A infiintat o fundatie cu numele ei si are grija acum de 40 de copii cu aceeasi suferinta. Ii duce in tabere, le face cadouri si le schimba viata in bine ca un frate mai mare.

De aproape zece ani, Emanuel si-a inchinat viata celor din jur pana la uitare de sine.

"Nu pot sa spun ca sentimentul de mila a fost cel care m-a incercat, ci mai degraba sentimentul foarte profund al nevoii de a face ceva mai mult. Am incercat sa fac o familie", spune Emanuel Ungureanu.

Familia lui are acum 40 de suflete, care nu-si pot lua vacanta de la boala. Daca ne gandim ca fiecare dintre acesti copii trebuie sa faca dializa de trei ori pe saptamana, intelegem de ce plecarea intr-o tabara sau intr-o excursie este extrem de complicata. Au fost insa cu Emanuel si la munte, si la mare din donatiile pe care le-a strans el batand din usa in usa.

Fiecare dintre acesti bolnavi este un caz. Dumitru, de exemplu, este orfan, si de 9 ani face dializa. Emanuel a reusit sa-i gaseasca o camaruta si-i plateste lunar chiria.

Multi au crescut impreuna: se vad periodic la dializa, cand planuiesc urmatoarea tabara, gura lor de aer proaspat.

Emanuel Ungureanu: "Pentru acesti copii taberele inseamna supravietuire. Este o ocazie de incarcare a bateriilor, o ocazie de vindecare a depresiilor in care cad, mai ales ca in unele tabere vad ca unii dintre colegii lor nu mai sunt", declara Emanuel.

Pentru asta Emanuel lucreaza, pe langa scoala, si intr-o agentie imobiliara si ca redactor la un post de radio local. Este casatorit si are o fetita, dar gaseste destula energie si pentru familia lui cea mare.

Intra si tu si spune De ce iubesti Romania?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO