Un artist plastic din Bacau si-a transformat pasiunea in afacere. Cat platiti pentru un cutit unic, facut pe comanda

Ultima actualizare: 19-10-2016 07:09

Barbatul face cutite unice, adevarate bijuterii, care ajung si la cateva sute de euro, in functie de materialul folosit. Mesterul spera sa dea lovitura, mai ales ca nu prea are concurenta.

Radu Lamasanu are 40 de ani, este din Bacau si a absolvit Facultatea de Arte Plastice. 12 ani a fost proiectant de mobila. Intr-o zi a iesit sa cumpere un cutit de bucatarie, pe care a dat 1700 de lei. Asa i-a venit ideea sa faca el cutite.

Primul cutit creat a vrut sa-l pastreze, dar nu a reusit. S-a gasit imediat un cumparator. Au urmat altii.

Andrei Cavaleru, client: "E facut la comanda, special pentru mine, pentru ce am eu nevoie. Il folosim ocazional si de aia trebuie sa avem un lucru facut bine, de maestru. A lucrat mai bine de o saptamana".

Pretul unui cutit este pe masura muncii: de la cateva sute de lei, la cateva sute de euro. Asta in conditiile in care o bucata de otel de Damasc de 25 de cm poate costa si 700 euro.

La manere foloseste lemn de maslin sau corn de bivol, iar pentru teaca - piele de calitate. De curand, el a decis sa reproduca piese dacice de lupta, pentru care stramosii nostri erau vestiti.

Radu a confectionat pana acum 150 de cutite, adevarate bijuterii casnice, spun cei care le-au cumparat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO