Un act intocmit in SUA te poate lasa sarac lipit in Romania!

10-03-2009 00:00


Cum poti castiga o proprietate valoroasa in Romania? Cu un contract de vanzare, incheiat in Statele Unite ale Americii, tara tuturor posibilitatilor.

Cei interesati au aflat ca unii primari iau de bune actele facute de notarii americani. Cred ca sunt valabile, asa ca ii dau titularului ce doreste. Nu stiu ca acesti notari pun stampila pe orice act, indiferent de limba in care este scris si nu raspund de continutul documentului.

Un roman stabilit in America s-a trezit ca pentru imobilul sau din apropierea Soselei Kiselleff din Capitala, altcineva plateste impozit la primarie.

Abia cand a venit la Bucuresti, barbatul a aflat ca proprietatea sa a fost instrainata in baza unui contract de mandat, intocmit la un notar din Statele Unite. Documentul prevedea ca proprietarul, care nu stia nimic, il mandatase pe un cetatean roman de la Bucuresti sa-i vada casa si terenul. Respectivul a vandut vila unei alte persoane, chiar inainte sa moara.

La Snagov, doi frati se cearta dupa moartea mamei pe pamantul ei: unul dintre ei are un contract incheiat in America, in care se arata ca batrana i-ar fi vandut intreg terenul, cand traia.

Fratele pagubit sustine ca actul a fost intocmit fara stiinta mamei. Pentru demonstratie, a obtinut de la acelasi notar american un contract in care vinde Soarele, Luna, Delta Dunarii, chiar si sediul primariei din Snagov, cerand primarului sa plateasca impozit pentru ele.

Specialistii americani in drept sustin ca actele din Statele Unite pot induce usor in eroare, pentru ca notarii americani pun doar o stampila pe orice text, fara sa raspunda de continut. Cand autoritatile noastre iau in considerare astfel de acte, conflictele ajung in instanta.

Sursa: Pro TV

Tags: imobiliare,

VIDEO PROTVPLUS.RO