Ultimul pelerin la racla Sfintei Parascheva, o fetiță de 6 luni care îi poartă numele


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 16 Octombrie 2018 08:02
Categorie: Stiri Sociale

Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au adunat la Iaşi aproximativ 150.000 de credincioşi.

În ultima zi de pelerinaj, oameni de toate vârstele au venit să se închine la racla cu moaştele sfinte, înainte ca acestea să fie duse înapoi în Catedrala Mitropolitană.

Odată cu lăsarea serii, registrul s-a schimbat, şi zeci de mii de oameni au fredonat melodii cunoscute, alături de artiştii preferaţi, într-un concert organizat la finalul celei de-a a 27-a ediţie a Sărbătorilor Iaşiului.

După o procesiune care a adunat credincioşi din toate colţurile ţării, moaştele sfintei Cuvioase Parascheva au fost duse înapoi în Catedrala Mitropolitană. Nu însă înainte ca ultimul pelerin, o fetiţă de numai 6 luni, pe nume Parascheva, să ajungă la racla cu moaştele sfinte.

"Ne-am rugat foarte mult la Sfânta Cuvioasa Parascheva pentru un copilaş. S-a întâmplat minunea şi ne-a dăruit o fetiţă căreia i-am pus numele Parascheva. Am venit să-i mulţumim pentru acest mare dar", spune mama fetiței.

În timpul slujbei din biserică, unii pelerini s-au gândit că nu pot pleca acasă fără un suvenir. Aşa că au început să rupă florile cu care a fost împodobit baldachinul cuvioasei.

Ca în fiecare an, după pelerinaj, Sărbătorile Iaşiului s-au încheiat cu un concert la care au care au participat zeci de mii de oameni.

Spectacolul nu s-a încheiat însă cu un grandios foc de artificii, aşa cum fusese anunţat, şi asta pentru că municipalitatea nu a obţinut la timp autorizaţiile necesare de la ISU.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO