Tudor Gheorghe, insultat și criticat de un membru USR și un fost ministru: ”Un ticălos absolut”

Tudor Gheorghe
Agerpres

Cântărețul Tudor Gheorghe a fost insultat și criticat de Andrei Caramitru, membru USR, precum și de fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, după ce a fost acuzat că a făcut propagandă pro-comunism și anti UE într-un concert.

Potrivit Libertatea, este vorba despre spectacolul ”Degeaba 30“, care a fost difuzat de Televiziunea Română pe 26 ianuarie, chiar de ziua lui Nicolae Ceaușescu.

Atât Funeriu, cât și Caramitru l-au atacat pe Tudor Gheorghe pentru mesajele pe care acesta le-ar fi transmis în timpul spectacolului difuzat de telviziunea publică.

Mesajul fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu:

 

”Băi Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică și versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei și alți 1000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba! Băi talent: nu-ți e rușine la senectute să spui că e totuna să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă 4 zile pentru 25 de l de benzină? Băi nenicule! E totuna să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colț de stradă? Johnny Mandolină, e același lucru să stai iarna la 10°C sau să te lăfăi în Bali? Nu ți-e rușine ca de la înălțimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu să bagi minciuna că "a fost degeaba" în mintea oamenior care au făcut, prin sudoarea frunții lor, țara asta să stea la masă cu Germania, Franța și Spania în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo și Coreea de Nord?

Citește și
Claudiu Nasui, Dan Barna, Andrei Caramitru
Andrei Caramitru: Așa câștigă Iohannis. Vasilica în turul 2 și crește PSD-ul iar spre 30%

Mizerabile rapsod: dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceaușescu, eu și mii de ROMÂNI ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fără să-și revadă frații și părinții, și tu spui că degeaba au trecut 30 de ani? Cine ești tu, mă, să-ți permiți să dai sentințe despre ce au realizat, în 30 de ani, românii? Da, pentru tine degeaba! Nu ai înțeles că lumea evoluează și respiră fericire, nu plenare PCR! N-o mai lungesc că e degeaba cu tine, și îți spun atât: să-ți fie rușine, canalie talentată! Să-ți fie rușine nici măcar pentru că ți-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru că, la bătrânețe, ți-ai bătut joc de ce-ai făcut o viață întreagă, ți-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la Natură, ți-ai bătut joc de o țară și oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înțelegi vreodată! 

Pune-te, mă, în genunchi în fața copiilor acestei țări și cere-le iertare!” - a scris pe Facebook Funeriu.

La rândul său, Andrei Caramitru, membru USR și fiul lui Ion Caramitru, l-a criticat dur pe muzician.

Mesajul lui Andrei Caramitru despre Tudor Gheorghe

 

”Înțeleg ca Tudor Gheorghe - un cântăreț altfel foarte talentat - face propaganda pro-comunism și Ceaușescu. Cică au trecut 30 de ani degeaba.

Stimate domn cu ghitară și mustață, uite cum sta treaba:
- e mai bine acum pentru că avem ce mânca
- e mai bine acum pentru că nu e frig in case și e lumină pe străzi noaptea
- e mai bine acum pentru că putem vizita și lucra în alte țări. Nu mai suntem închiși ermetic aici ca intr-o pușcărie
- e mai bine acum pentru ca suntem liberi sa vorbim și sa votăm. Să protestăm dacă vrem. Să cerem politicienilor să și facă ceva pentru noi.
- e mai bine acum pentru ca putem lucra la firme private și - dacă nu ne convine - putem schimba locul de muncă sau sa începem o afacere. Nu suntem obligați sa lucram toată viața la uzina IMGB de exemplu sau la CAP-ul sătesc
- e mai bine acum pentru ca putem asculta orice muzica, vedea orice film, citi orice carte. Nu doar ce ne dă tătuca ca propagandă.

E mai bine și pentru tine domnule cu mustață și ghitară. Că faci bani frumoși din spectacolele tale nu? Ai un fel de afacere a ta, care merge foarte bine. Și înțeleg ca îți place sa mergi in vacante in străinătate.

Multi ticăloși și ipocriti in țara asta....” - a scris și Caramitru pe Facebook.

Ulterior, acesta a revenit cu o ”completare”:

”Ați susținut protestele din ultimii ani? Ați luptat in piață sau prin vot? Ia uitați ce spune Tudor Gheorghe despre voi:

- "Au făcut copiii nostri dinți, Mușcă din bunici si din părinți, Mușcă din văzduh si din pământ, mușcă din morții din pământ...!"
- românii "protestează cu mormanul de pietroaie" strigând "fără violență"

Un ticălos absolut. Atât.”

În replică, Tudor Gheorghe a declarat pentru Adevărul că, ”fiecare om are părerile lui. Te laudă mulţi şi te înjură puţini”.

”Nici măcar nu le resping, nu le iau în seamă. Nu mă interesează prostiile pe care le debitează ba unul, ba altul. Nu mă ating. E aşa de normal. Fiecare om are părerile lui. Te laudă mulţi şi te înjură puţini.

Dacă nu exista nicio reacţie mi se părea ciudat. Dar bravo lor! Eu cred în ce am făcut şi nu numai eu. O vorbă frumoasă: câinii latră, caravana trece. Dacă ăsta e limbajul lor, să fie sănătoşi. Eu sunt mai delicat“, a spus rapsodul pentru Adevărul.

Citește și...
Andrei Caramitru, membru USR, a lansat insulte şi atacuri la adresa unor jurnalişti
Andrei Caramitru, membru USR, a lansat insulte şi atacuri la adresa unor jurnalişti

Andrei Caramitru, fost consilier al preşedintelui USR, iar în prezent membru în comisia USR-PLUS care elaborează programul de guvernare al alianţei, a adus, luni, insulte şi atacuri la adresa unor jurnalişti, precum "coprofagi", "cretin", "jeg uman".

Andrei Caramitru: Așa câștigă Iohannis. Vasilica în turul 2 și crește PSD-ul iar spre 30%
Andrei Caramitru: Așa câștigă Iohannis. Vasilica în turul 2 și crește PSD-ul iar spre 30%

Andrei Caramitru, fost consilier al liderului USR Dan Barna și membru al Comisiei de Politici Publice care elaborează programul de guvernare al Alianței USR-PLUS, afirmă că USR ar putea pierde alegerile prezidențiale dacă prezența la vot va fi mică.

Andrei Caramitru, consilier al liderului USR: ”Grijania voastră ... Locul vostru, la pușcărie”
Andrei Caramitru, consilier al liderului USR: ”Grijania voastră ... Locul vostru, la pușcărie”

Andrei Caramitru, consilier al președintelui USR, a avut o reacție foarte dură pe Facebook, miercuri, după adoptarea în Camera Deputaților a modificărilor Codurilor penale, susținute de PSD, ALDE și UDMR.

Recomandări
„Război total” pe Twitter între Volodimir Zelenski și Elon Musk, după ce fondatorul Tesla a făcut propuneri de pace
„Război total” pe Twitter între Volodimir Zelenski și Elon Musk, după ce fondatorul Tesla a făcut propuneri de pace

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a intrat în conflict deschis cu Elon Musk. 

Autoritățile dau asigurări că lacurile de acumulare din România sunt într-o stare tehnică bună. Realitatea este însă alta
Autoritățile dau asigurări că lacurile de acumulare din România sunt într-o stare tehnică bună. Realitatea este însă alta

În România există peste două mii de lacuri de acumulare artificiale, susțin autoritățile de mediu. Ele asigură alimentarea cu apă a localităților şi a sistemelor de irigații şi reglează debitele pentru evitarea inundațiilor.  

„e-Estonia, model pentru viitor”. Micul stat nord-european, în topurile mondiale privind digitalizarea sectorului public
„e-Estonia, model pentru viitor”. Micul stat nord-european, în topurile mondiale privind digitalizarea sectorului public

Visul românilor de a scăpa de dosarul cu șină și de cozile de la ghișee a devenit realitate, dar nu la noi, ci în Estonia. În micuțul stat fost sovietic din nordul Europei, toate serviciile publice pot fi accesate online.