Premiera asteptata 25 de ani: autostrada pana la mare. Ce restrictii de viteza ii asteapta pe soferi

Ultima actualizare: 28-10-2012 18:34
Premiera asteptata 25 de ani: autostrada pana la m...
Traficul pe autostrada Bucuresti-Ploiesti si pe tr...

Traficul pe autostrada Bucuresti-Ploiesti (A3) si pe tronsonul Cernavoda - Medgidia al Autostrazii Soarelui (A2) va fi deschis joi, la cele doua evenimente urmand sa participe premierul Victor Ponta si ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Premiera pe drumurile din Romania. In sfarsit, vom putea ajunge la mare doar pe autostrada. Tronsonul de 20 de km dintre Cernavoda si Medgidia a fost terminat pe un sens si va fi dat de joi in folosinta.

Nu este singura veste buna pentru soferi. Tot de joi putem circula si de la Bucuresti la Ploiesti pe autostrada.

Prima autostrada din Romania cu trei benzi pe sens este deschisa circulatiei, cu o zi mai devreme decat au anuntat autoritatile, insa ce mai conteaza o zi in conditiile in care constructorii au intarziat de fapt lucrarea cu aproape doi ani. Dupa cum puteti vedea in imagini, primii soferi merg deja pe noua sosea de viteza.

Intrarea dinspre Bucuresti se face de pe Centura Capitalei si apoi veti circula pe 56 de kilometri pana la centura orasului Ploiesti. Exista insa niste particularitati ale noii autostrazi pe care ar fi cazul sa le stiti bine in caz ca treceti pe aici. Cele trei benzi tin doar 13 km, apoi revenim la doua benzi pe sens. Atentie, odata intrati pe autostrada sunteti practic prizonierul drumului: iesirile nu au fost inca terminate. Si cum muncitorii mai au de lucru, veti circula de fapt pe un drum expres, cu pana la 100 de kilometri pe ora.

Pentru ca nu si-au terminat treaba la timp, constructorii vor fi penalizati cu peste 3 milioane de euro, spune premierul Victor Ponta, care a fost prezent la taierea panglicii. Pentru comparatie, in conturile constructorilor au intrat 450 de milioane de euro.

De altfel, cei care vor sa mearga in weekend la mare trebuie sa stie ca dupa 25 de ani de cand au inceput lucrarile la autostrada Soarelui, vor putea ajunge pe litoral doar pe sosea de viteza. Incepand cu ora 11 se va deschide circulatiei un singur fir de pe tronsonul de aproape 20 de kilometri dintre Cernavoda-Medgidia. Aici restrictiile de viteza sunt si mai mari. In loc sa goniti cu 130 de kilometri pe ora veti conduce cu maxim 80.

7 scaune auto pentru copii: foarte chic, dar cu preturi accesibile

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO