Tot mai multi straini vor sa fie "badea"!

Dată publicare: 30-12-2008 00:00
Dată actualizare: 04-08-2012 19:44


Va vine sau nu sa credeti, tot mai multi straini aspira la statutul de ardelean! Se intampla mai ales in satul Cisnadioara din Marginimea Sibiului, unde de ani buni olandezii, nemtii si belgienii au cumparat terenuri si si-au ridicat vile ca-n occident.

E un foarte bun climatul iar zona e foarte draguta. Am investit cu aproximatie mai mult de 200.000 de dolari.
Henri Ossevoort

Culmea e ca in fiecare saptamana, cel putin cinci  familii din vest cer ajutor de la Primarie ca sa puna cap la cap toate actele necesare pentru construirea unei locuinte.

Henri Ossevoort este olandez la origine si ardelean prin adoptie, dupa ce acum 10 ani a vazut peisajele din zona satului Cisnadioara. Se mandeste ca a fost printre primii straini  care  si-au construit o casa  langa Sibiu.   

 Exemplul lui Henri l-au urmat repede si altii. Unii au fost  fascinati  de frumusetea locurilor altii de frumusetea fetelor dar si de faptul inca e ieftin sa iti faci o casa la noi.

Cam cinci familii pe luna vin pe la noi sa se informeze, din care macar una ramane pe loc.
Johan Krech, primar Cisnadie
Pana acum numai in Cisnadioara  s-au stabilit definitiv 100 de straini din  Olanda, Belgia, Austria, Germania si Anglia. De altfel,  celebra revista Forbes le recomanda americanilor sa se mute intr-un loc idilic putin cunoscut lor: Marginimea Sibiului.

Tags: imobiliare,


VIDEO PROTVPLUS.RO