Tartă demnă de Cartea Recordurilor în București. A fost devorată tot în timp record
Suntem în luna lui Cireşar, la început de vară, când frumoasele fructe roşii ca focul umplu tarabele şi bucură simţurile.
În cinstea lor, femei vrednice cu mâinile muncite au copt sâmbătă, în Bucureşti, o tartă de 11 metri lungime. Din tablou nu au lipsit vedetele sezonului, cireşele, care au fost transformate, pe loc, în dulceţuri, compot şi tot soiul de plăcinte.
Pentru tarta gigant, gospodine din Muntenia, Maramureş şi Moldova au folosit 100 de kilograme de cireşe, 500 de ouă şi 100 de kilograme de făină. Prăjitura n-a zăbovit prea mult pe mese, aşa că cei care nu au prins o bucăţică s-au reorientat.
Alte câteva sute de plăcinte au fost coapte la foc automat.
Femeie: "Punem apă, faină, drojdie, sare, le coacem, care după dorinţă: cu vişine, cireşe, magiun."
Mulţi au căutat şi vase împodobite, în care se aflau fructe de sezon.
Organizator: "Avem un compot care s-a făcut cu vişine şi cu cireşe, dar şi un gem pregătit de gospodinele noastre, care au venit şi l-au pregătit aici, sub ochii trecătorilor. Găsim de asemenea şi grătare."
Festivalul, organizat în Parcul Naţional, se încheie luni seara.