Tari-n taste! Elevii de liceu sustin astazi proba la "competente digitale"

19-04-2010 00:00


Proba de competente digitale este nou introdusa din acest an. Sunt peste 200.000 de elevi care sustin aceasta proba. Este o proba obligatorie, fara de care niciunul dintre elevi nu poate intra in examenul de bacalaureat scris care se va da in iunie.

Elevii ai mai sustinut pana acum evaluari la la limba si literatura romana, limba materna si limba straina.

Nu se pun note, viitorii absolventi vor primi certificate de competenta iar examenul se va da pe calculator in prezenta profesorilor din licee. Candidatii au de rezolvat 16 itemi sau puncte de evaluare intr-un timp de 90 de minute atat cat tine toata proba.

In functie de punctajul obtinut, urmeaza sa se stabileasca nivelul de competenta digitala a candidatului: utilizator incepator (0 - 25 puncte), utilizator de nivel mediu (26 - 50 puncte), utilizator avansat (51 - 74 puncte) si utilizator experimentat (75 - 100 puncte).

Un elev care nu se prezinta la probele orale poate participa la probele scrise, insa nu poate promova examenul de Bacalaureat.

Acest sistem este nou introdus in Romania si, spun reprezentanti ai Inspectoratului Scolar, ca suntem si singura tara din Europa unde aceasta proba este obligatorie.

Sunt si licee in tara, unde profesorii au hotarat sa nu sustina aceasta proba din cauza nemultumirlor salariale.

Tags: bacalaureat,

VIDEO PROTVPLUS.RO