Târgul de flori dintr-o localitate din Mureș, renumit în toată țara. Ce s-a vândut cel mai bine


Ultimul update: Luni 13 Mai 2019 09:48
Data publicarii: Luni 13 Mai 2019 07:41
Categorie: Stiri Sociale

Florile au fost în centrul atenției în weekend într-o localitate din Mureș. Mușcate, crăițe, margarete, petunii - toate au încântat privirile celor care au ajuns la târgul de acolo, cunoscut în întreaga țară.

Clienții au fost mulți, la fel și producătorii - toți din același sat, numit și al florilor.

O dată pe an, centrul satului Curteni din Mureş se transformă într-o "grădină imensă", unde producătorii de flori îşi expun marfa parfumată şi colorată. În luna mai, mușcatele sunt vedete.

"Cel mai mult roşul se cumpără, mușcatele ţin cel mai mult, deci lumea asta cumpăra. Să le ude e cel mai important şi cam atât, nu are niciun mare secret întreţinerea florilor", explică o femeie.

"Anul acesta avem mai multe culori, portocaliu, roz. Preţurile au crescut acum, că toate s-au scumpit, dar sperăm să vindem la preţ mai bun", spune o vănzătoare.

Explozia de culoare a furat repede ochii vizitatorilor, care au plecat acasă cu brațele încărcate, cu gândul la cum îşi vor înfrumuseţa curţile şi terasele.

În Curteni sunt peste 80 de horticultori şi numărul lor este în creştere.

Cibi Cristiana Sara, producător: "De zece ani ne-am apucat. Le facem din ce în ce mai frumoase, am prins experienţă, nu ştiam ce e de făcut, nu ştiam ce vitamine să le punem. Caliopele sunt cele mai frumoase şi cele mai cumpărate, ţin până toamna târziu şi se fac foarte foarte mari şi este un fel de mușcată semicurgătoare."

Cibi Marius, producător: "Se bagă foarte mulţi bani în ghiveci, în pământ, în răsaduri."

La ediţia din acest an a târgului, preţurile au pornit de la doi lei şi au ajuns la câteva zeci de lei, în funcţie de floarea aleasă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Festival vechi de sute de ani dedicat iubirii, organizat de sașii din Transilvania
Ziua Regalității. Spectacol militar, garden party şi Cupa Reginei la Oină
Scene scandaloase în Poiana Narciselor. Cum au încercat hoții de flori să scape de pedepse
VIDEO PROTVPLUS.RO