Sute de pensionari s-au calcat in picioare in fata tribunalului Arges. Vor sa dea statul in judecata

18-04-2012 19:00


Pensionarii s-au imbulzit ca sa dea statul roman in judecata, pentru ca se simt inselati. Oamenii isi vor inapoi banii retinuti din pensie pentru asigurarile de sanatate de la inceputul anului trecut.

Au platit mai mult decat a stabilit recent Curtea Constitutionala. Numai la Tribunalul din Arges s-au adunat peste 10.000 de plangeri.

Cand jandarmii au anuntat ca programul s-a terminat, pensionarii au cedat. Nu au vrut sa renunte dupa patru ore de stat in picioare si au fortat intrarea. In invalmaseala un batran a ajuns pe jos si in cadere s-a lovit de usa.

Odata ridicat, barbatul nu s-a lasat si a revenit la lupta. La fel de inversunati au fost si vecinii de coada.

Oamenii spun ca au fost nedreptatiti, pentru ca le-a fost luat drept impozit o suma mai mare decat ar fi trebuit. Acum vor sa primeasca banii inapoi si dau statul in judecata.

Reprezentantii tribunalului au anuntat ca oamenii n-ar trebui sa se inghesuie la cozi, pentrru ca plangerile pot fi trimise si prin posta.

Curtea Constitutionala a decis ca batranii care au pensie mai mare de 740 de lei sunt obligati sa achite contributia pentru sanatate de 5,5 % doar pentru suma care depaseste acest prag si nu pentru toata pensia.

VIDEO PROTVPLUS.RO