Un băiat de 16 ani, care-și dorește o carieră de polițist, a avut parte de o supriză de proporții. Adolescentul din Alba Iulia a fost chemat să se antreneze alături de mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale.  

Și la Târgu Mureș, oamenii legii le-au împărtășit celor mici tainele meseriei. Evenimentele au fost organizate pentru a marca Ziua Poliției Române.

Raul vrea să devină polițist, la fel ca străbunicul, bunicul, dar ... si bunica sa. Miercuri, a facut primul pas, când s-a antrenat alături de mascații de la Trupele Speciale.

Raul Crișan: "A fost foarte interesant deoarece polițiștii au un antrenament foarte încărcat, dar în același timp foarte complex."

Comisar șef Luminița Prodan – purtător de cuvânt IPJ Alba: "Un tânăr care își dorește să fie polițist și se pregătește pentru aceasta are posibilitatea să se antreze cu polițiștii de la acțiuni speciale și să participe la o sesiune de pregătire completă.”

La Targu Mureș, politistii s-au mutat pentru câteva ore în cetatea medievală din oraș. Curioși, elevii au venit să vadă cum funcționează armamentul din dotare și cum arată trusa unui criminalist.

Elevă: ”M-aș gândi să dau, m-am găndit de mult să merg spre poliție, mă tentează.”

De departe, câinii polițiști au fost vedetele evenimentului.

Elevă: ”Era un cățel și a început să ne arate niște trucuri. a venit un domn care avea un fel de ghips la mână. Stăpînul a zis să-l atace și l-a tras de mînă și l-a doborât pe jos.”

Elevă: ”Chiar ar fi o meserie interesantă care mi-ar plăcea.”

Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt IPJ Mureș:  ”Are ca scop apropierea tinerilor și eliminarea barierelor de comunicare dintre cetățeni și această instituție.”

Deși Poliția Română e sărbătorită pe 25 martie, oamenii legii au ținut să deschidă șirul evenimentelor cu două zile înainte.