SUPER VIDEO al Politiei Romane: "In decembrie, copiii pleaca la razboi! "


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 08:56
Data publicarii: Miercuri 16 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Politistii vor sa atraga astfel atentia asupra incidentelor provocate de petarde si artificii periculoase. In anii trecuti, Romania ocupa primul loc in Europa la acest capitol.

Clipul poarta mesajul "Protejati-va copiii in decembrie!" si infatiseaza mai multi pusti de-o schioapa ce poarta uniforme si se grabesc sa prinda trenul ce-i duce spre campul de lupta.

Nota noir in care este filmat video-ul este sustinuta puternic de un mars de victorie din era sovietica. Iar la sfarsit, primim o noua explicatie: "In fiecare decembrie, copiii pleaca la razboi! Noi, adultii, le furnizam munitia."

De altfel, politistii mizeaza pe faptul ca parintii  vor intelege ca ei sunt cei care pot opri "macelul" la care sunt supusi cei mici iarna de iarna.

Fiecare inceput de decembrie aduce pe piata din Romania tone de artificii periculoase si petarde ramase din anii trecuti. Numai in 2008, oamenii legii au reusit sa confiste, intr-o saptamana de decembrie, peste 200.000 de astfel de produse pirotehnice.

Legislatia actuala permite doar folosirea celor din clasa I de risc - artificiile de brad, de exemplu. Lucru de care comerciantii refuza sa tina cont.

Atat acestia, cat si inconstienta consumatorilor au dus la statistici negre. Doi oameni au murit in 2005, iar alti 500 au fost raniti grav.

 

Sucurile acidulate ingrasa - cea mai noua campanie pentru sanatate in SUA
Vesti bune la finalul campaniei
VIDEO PROTVPLUS.RO