Statul nu-si permite sa plateasca bone


Ultimul update: Joi 12 Iulie 2012 22:36
Data publicarii: Duminica 14 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Daca aveti un copil si va puneati toate sperantele ca statul o sa va plateasca o bona, mai bine cautati o alta varianta. Si asta pentru ca, proiectul initiat de Ministerul Muncii nici n-a ajuns in Parlament.

Daca va fi totusi votat, autoritatile se angajeaza sa gaseasca bone pentru toti juniorii care au intre trei luni si 11 ani. Este o promisiune aproape imposibil de onorat, avand in vedere, ca sunt aproximativ trei milioane de copii in aceasta situatie.

Pana la punerea in aplicare a proiectului, parintii cauta disperati solutii. Iar pe principiul "cine nu are batrani, sa-si cumpere", cele sigure variante raman bunicii. Sau, de ce nu bisercile. Se intampla in Targu Mures, unde biserica greco-catolica s-a transformat in gradinita pe timpul verii.

Pana in 2010, Romania ar trebui sa asigure servicii de ingrijire pentru 90 % dintre copiii care au pana in trei ani si pentru 30 % dintre cei care au 11. Ca sa avem bone platite de stat, initiativa ministerului muncii are nevoie de avizul celor de la educatie si finante plus de votul parlamentului.


Tags: bone, stat, finante,

Pretul medicamentelor nu se modifica
Salariul minim de 540 lei urca brutul cu 14,5%
Ministrul Educatiei promite campusuri studentesti la nivel european
VIDEO PROTVPLUS.RO