Solutii de criza pe piata medicala privata

Dată publicare: 24-12-2008 00:00
Dată actualizare: 26-04-2012 09:29


Ca sa reziste si in vremurile in care oamenii se gandesc de doua ori inainte sa cheltuiasca, iar companiile nu mai dau bonusuri medicale, clinicile particulare din Romania se bat in oferte.


La sfarsit de an, unii reduc tarifele la jumatate, altii vin cu servicii noi. Cat despre 2009, se vorbeste despre o posibila inghetare a preturilor pentru pastrarea clientilor.

50 analize si consultatii intr-o singura zi, iata oferta unei clinici private din Bucuresti. Dupa cateva zile, pacientul primeste zeci de pagini in care sunt trecute rezultatele analizelor, dar si sfaturile specialistilor.

La Targu Mures, clinicile private care vor sa isi pastreze clientii au taiat din preturi jumatate. Pacientii si-au facut programari la toti specialistii cand au aflat ca platesc mai putin decat stiau.

La Timisoara, pacientii nu mai trebuie sa faca un drum in plus, ca sa afle rezultatele analizelor. Le pot vedea online.

Anul acesta piata medicala privata a crescut cu 30 de procente, care inseamna aproape 400 de milioane de euro. Insa pentru anul viitor, estimarile sunt mai rezervate. Reprezentantii multor clinici private intentioneaza chiar sa inghete tarifele serviciilor medicale, ca sa-si pastreze clientii.


VIDEO PROTVPLUS.RO