Seitan: Se urmareste ca salariul minim sa fie unic, intre 600 si 700 de lei


Ultimul update: Luni 16 Iulie 2012 01:45
Data publicarii: Vineri 20 August 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Mihai Seitan

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, joi, la Targoviste, ca se urmareste ca salariul minim pe economie sa fie unic, in cuantum cuprins intre 600 si 700 de lei, in acest sens existand negocieri cu sindicatele si cu patronatele.

"In ceea ce priveste salariul minim pe economie, suntem in negocieri si cu sindicatele, si cu patronatele ca sa unificam asa numitele salarii minime pe economie in sistemul bugetar, care de fapt nu are un salariu minim brut. Acela este minim pe economie, 600 de lei acum, si are prima treapta de salarizare 700. Vom face o singura valoare si o sa incercam sa o ducem la peste 600 de lei. Nu va pot spune acum cifra la care o sa ne angajam. Urmeaza sa continuam negocierile. Maine (vineri -n.r.) la ora 12,00, avem o intrunire cu liderii celor cinci confederatii sindicale la nivel de premier, ministrul Muncii, ministrul de Finante pentru a face o discutie si pe probleme de salarizare si pe problema salariului minim pe economie", a declarat, intr-o conferinta de presa, Mihai Seitan.

Totodata, el a mai spus ca salariile bugetarilor vor creste, anul viitor, cu peste 10%, dar se va renunta la cel de-al 13-lea salariu si la primele de vacanta.

Sursa: Pro TV

Cu un salariu dublu, polonezii si cehii au preturi ca in Romania
Saracii nostri parlamentari: le-au venit fluturasii de salariu, 25 % redus
Ramasi fara 25% din salariu, politistii romani vor sa-si mai ia un serviciu
VIDEO PROTVPLUS.RO