Scandalul Popoviciu lasa nordul Capitalei fara canalizare!

Ultima actualizare: 07-05-2012 03:49

Inca un motiv de cearta intre "gospodarii" Capitalei: edilii sectorului 1 ii acuza pe consilierii municipali ca au taiat fondurile pentru canalizare in mai multe zone din nordul Bucurestiului.

Noua milioane de euro, bani destinati initial Primariei sectorului 1, pentru modernizarea sistemului de apa si canalizare si pentru asfaltarea strazilor in cartierele Straulesti, Vatra Noua si Giulesti Sarbi, au fost directionati spre alte sectoare. In aceste conditii, peste 3.400 de oameni care locuiesc in nordul Capitalei vor fi nevoiti sa traiasca rupti de civilizatie. Municipalitatea finanta 35% din investitii.

Consilierii sustin ca au repartizat banii in special catre sectorul 5, pentru ca si acolo sunt cartiere cu probleme. In plus, au aflat ca Banca Mondiala a cerut Primariei sa nu mai foloseasca fondurile date de aceasta institutie in zonele fara apa si canal din sectorul 1, pentru ca din program face parte si proiectul Baneasa, intens mediatizat in scandalul in care este implicat dezvoltatorul, omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Cei care locuiesc in cartierele vizate spera ca Banca Mondiala, care face un audit, sa nu blocheze de tot banii pentru utilitati. Au renuntat si la proteste, dupa ce cateva weekend-uri la rand au blocat circulatia pe soseaua Bucuresti-Targoviste, intr-un mod original: traversau in coloana pe trecerea de pietoni, obligandu-i pe soferi sa opreasca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO