Straulesti: oamenii au iesit in strada pentru ca nu au apa si gaze!

Dată publicare: 21-03-2009 00:00
Dată actualizare: 06-11-2012 21:21


N-ati mai vazut un asemenea protest, asa cum s-a intamplat sambata in cartierul Straulesti, din primul sector al Capitalei.

Zeci de persoane, suparate ca strazile pe care locuiesc sunt pline de noroi, desi in acte scrie ca ar fi asfaltate, au vrut sa blocheze soseaua Bucuresti - Targoviste.

Jandarmii si politistii au incercat sa-i impiedice, dar oamenii tot au gasit o modalitate ca sa atraga atentia si sa nu-i lase pe soferi sa treaca: au traversat strada, in numar mare, din cinci in cinci minute.

Politistii si jandarmii erau nevoiti sa opreasca masinile in momentul in care puhoiul de oameni se arunca sa treaca strada. Au fost situatii in care oamenii legii sareau in calea celor care puneau piciorul pe trecerea de pietoni, desi autoturismele nu dadeau semne ca vor sa opreasca.

Oamenii sunt furiosi ca de ani de zile platesc taxe si impozite, dar strazile din cartierul lor sunt pline de noroi si gropi, iar gazele sau canalizarea lipsesc cu desavarsire. Ba mai mult, acesti bucuresteni sustin ca in actele primariei sectorului 1 scrie ca lucrarile au fost efectuate.

Autoritatile locale din sectorul 1 au promis ca vor sta de vorba cu protestatarii saptamana viitoare.

Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu a declarat pentru agentia de presa Mediafax ca strazile din zona Straulesti nu au un plan urbanistic zonal si au dimensiunea unor alei, de aceea ar trebui sa dobandeasca un statut propriu.

Tags: proteste,


VIDEO PROTVPLUS.RO