Sarbatori triste pentru o familie din Oradea. Traiesc cu 700 de lei pe luna, iar tatal sufera de o boala grava

Ultima actualizare: 30-12-2014 12:55

Doi dintre frati sufera de un handicap mental sever, iar mama ii ingrijeste cum poate.

La randul sau, capul familiei a ramas fara serviciu, dupa ce a fost diagnosticat cu o boala grava: ciroza. Nu si-a tratat corespunzator o hepatita mai veche. Barbatul priveste de multe ori neputincios in ochii copiilor sai.

Reporter: "Credeti ca Mosul o sa le poata satisface dorintele anul acesta?"
Cornel Tic, tatal copiilor: "Nu, mai greu, nu cred. Noi, ca si parinti, ne-am dori mai mult sa avem din ce trai si sa ne putem plati cheltuielile, ca daca cumva intarziem, pe urma primim citatie."

AFLATI LA FINALUL STIRII CUM II PUTETI AJUTA

Familia Tic locuieste intr-un apartament de doua camere din Oradea. Mama a adus pe lume patru copii, doi baieti si doua fete, dar o mare nesansa a facut ca baietii, unul de 16 si altul de 13 ani, sa sufere de un handicap sever mental. Cele doua surori isi ajuta parintii si fratii, dar isi vad si de scoala. Larisa si Narcisa au 14 si 15 ani si fac tot ce pot pentru ca viata din jurul lor sa fie cat de cat normala.

Reporter: "Ce iti doresti de la Mos Craciun?"
Larisa: "Un calculator."

Cei patru copii dorm intr-o singura camera, doi pe jos, pe saltele doi in pat. Sambata dimineata au mancat doar o felie de paine cu crema de ciocolata.

Dupa ce barbatul si-a pierdut slujba, toti sunt acum la mila destinului.

Cornel Tic: "Am lucrat in constructii, am castigat destul de bine, ne-am descurcat pana in prezent bine, dar am fost cu servicul in deplasare in Irak si acolo m-au depistat cu boala respectiva si m-au trimis acasa. Nu mi-au mai dat voie sa lucrez. Am fost toata vara in spitale."

Familia plateste 600 de lei pe luna pentru intretinere si chiria catre primarie. Din cei 1300 de lei cat iau cei patru frati din alocatii si indemnizatii de handicap, le raman 700 pentru hrana de zi cu zi timp de o luna. Desi, uneori, o disperare surda ii inconjoara, cei doi parinti si copiii lor spera ca, de Sarbatori, o minune sa ii ajute sa treaca peste greutati.

DATELE DE CONTACT:

Adriana si Cornel Țic, adresa: Str. Stefan Cel Mare, bloc ANL, sc.A, ap.12, tel. 0753.65.44.14

Cont la Cec Banck: RO62CECEC001946325763411 - pe numele Țic Adriana.

Pentru persoanele care vor sa faca o donatie din strainatate, pe langa contul afisat mai sus, oamenii trebuie sa utilizeze si: SWIFTCECEROBUXXX.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO