S-a deschis singura piata din Capitala avizata pentru taierea mieilor
UPDATE: Imbulzeala si tipete in singura piata cu abator din Capitala, unde de acum se sacrifica miei. Peste 30 de ciobani si-au prezentat oferta in viu, iar pensionarii de pe margine au putut sa il aleaga pe Vasilica in obisnuita traditie a romanilor.
Peste 40 de ciobani au dorit sa-si vanda marfa in piata din Aparatorii Patriei, dar numai 30 au fost acceptati. Pe restul i-au respins autoritatile pentru ca nu aveau toate actele la zi. Chiar si asa ar fi fost destui miei pentru toata lumea, mai ales ca fiecare cioban are in turma de la 200 la 500 de animale.
Totusi, unora dintre bucuresteni le-a fost frica sa nu ramana fara carne de Paste, asa ca imediat ce au inceput vanzarile au si dat buzna. In total, joi au fost vanduti peste 300 de miei. Un kilogram de carne costa 16 lei.
Reprezentnatii Autoritatii Sanitar Veterinare spun ca mieii cumparati din aceasta piata sunt sanatosi.
Prima batalie s-a dat langa tarcuri. Regula 'primul venit, primul servit' a fost neglijata. Si asa speriati, mielutii au inceput sa tipe. De pe margine clientii s-au dovedit cinici.
Dupa ce si-a ales marfa vie, turma de clienti s-a mutat la usa abatorului. Circul s-a amplificat cand au fost aduse primele animale sacrificate.
Povestea de groaza continua pana la Paste. Mai grav este ca numai in aceasta piata se taie animalele intr-un spatiu cat de cat amenajat. Ciobanii care n-au loc aici se vor retrage probabil pe marginea drumului, in praf.