Romanul face bani din orice...chiar si de pe urma broastelor!
Daca sunteti in cautarea unei surse de venit pe timp de criza financiara, trebuie sa stiti ca a inceput sezonul broastelor.
Localnicii din Valea Jiului fac bani frumosi din vanzarea lor catre restaurantele de la oras. Aici, cunoscatorii dau oricat pentru o portie de picioare de pui de balta, crocante.
Prin Valea Jiului se spune ca in aceasta perioada a anului broastele coboara din zonele montane reci spre malurile Jiului, unde apa e mai calda. Cu mic cu mare, localnicii pornesc in goana dupa broaste cu gandul sa prinda cat mai multe. Patronii de restaurante platesc cu un leu perechea de picioare de broasca. Iar cand raman cu marfa nevanduta, oamenii le gatesc pentru ei.
Micilor intreprinzatori le fac concurenta supermarketurile care vand picioare de broasca din import, in care multi patroni de restaurante chinezesti au mai multa incredere.
Cel mai bine vandut sortiment sunt piciorusele pane, la 25 de lei portia.