Romanii nu mai au bani sa-si achite leasing-ul la masina!


Ultimul update: Joi 03 Mai 2012 12:18
Data publicarii: Marti 05 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Dupa o perioada nebuna in care romanii si-au luat si cate trei, masini si pentru sotie si pentru copil, s-a intors brusc roata. Deja firmele de leasing au recuperat mii de autoturisme din fata caselor celor care nu si-au mai platit ratele.

Vestea proasta e ca romanii care au ramas pietoni nu scapa pana nu isi achita si datoriile.

In curtea reprezentantelor auto s-au adunat deja zeci de masini recuperate cu forta, in ultimele luni. De la modele accesibile, la limuzine, toate vor fi revandute la sume mult mai mici decat cele de catalog.

Daca ati inapoiat masina firmei de leasing, nu va imbatati cu apa rece! Desi printr-un contract de leasing masina este doar imprumutata clientului, actele au fost atat de bine facute, incat raspunderea este la fel ca la creditul auto. Chiar daca inapoiati masina firmei de leasing sau bancii, nu scapati de probleme. Cu alte cuvinte, "prin contractul de leasing firma nu da o masina, ci bani. Asa ca de bani are nevoie inapoi," explica Madalina Hagima, reprezentant firma leasing.

Pana si dealerii auto au probleme cu firmele de leasing. Ratele pentru masinile noi din showroom au devenit prea mari pentru o firma din Cluj, de exemplu, care a renuntat la importuri.

Situatiile extreme sunt cand utilizatorul distruge masina intr-un accident, dupa care o lasa de izbeliste. Firma de leasing o ia de pe strada si o duce la service.

 

FMI: Economia Romaniei va creste cu 5%, dar abia in 2011
Pe vreme de criza, obrazul subtire cu tratamentele bunicii se tine!
VIDEO PROTVPLUS.RO