Romanii cu ceva bani aleg gradinite particulare pentru copiii lor


Ultimul update: Sambata 15 Septembrie 2012 01:01
Data publicarii: Duminica 16 August 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Au renuntat la vacante sau la mese in oras, insa atunci cand vine vorba despre copiii lor, romanii se da dau peste cap, numai sa le fie bine.

Cum in gradinitele de stat numarul locurilor a fost deja depasit, la fel ca in fiecare an, parintii care castiga cat de cat se orienteaza fortat catre cele particulare. Asa ca indiferent de preturile cerute, in niciun caz mici, aceste institutii trec prin perioda dificila fara probleme.

Directorii gradinitelor private stiu cel mai bine puterea de sacrificiu a parintilor si sunt pe faza. Totusi, ca sa nu simta deloc efectele crizei, au iesit si ei cu unele oferte.

Preturile urca insa in functie de numarul de activitati alese de parinti. Intr-o gradinita in care piticii invata de pilda sa negocieze, prin joc, parintii trebuie sa platesca aproape 1.500 de lei, mai ales daca ii lasa cu educatoarele pana la ora 17.00.

La stat, lucrurile stau un pic altfel. Educatoarele nu ii invata pe copii sa fie de mici oameni de afaceri, dar si parintii platesc numai masa, adica 10 lei pe zi.

Problema este insa alta. In Romania au fost aprobate pentru acest an 600.000 de locuri in institutiile de stat, in conditiile in care numarul copiilor cu varste intre 3 si 6 ani sare de 830.000. Pe scurt, cine nu a prins startul inscrierilor si nu are nici bani isi tine copilul acasa sau il trimite la tara, la bunici.

Tags: educatie,

Targ de gradinite private la Bucuresti
Copiii invata sa socializeze si sa fie creativi numai la gradinita!
VIDEO PROTVPLUS.RO